Tisztánlátás és Biztonság a Bosch Aerotwin Ablaktörlőkkel

Személygépjármű
2024.06.04.

Gyakran figyelmen kívül hagyják, mégis elengedhetetlen a biztonságos vezetéshez: Figyelemre méltó mennyiségű szaktudás van a Power Protection Plus ablaktörlő gumi technológiával és a Longlife formulával rendelkező modern Bosch ablaktörlők mögött.

 

Annak ellenére, hogy a sofőrök mindennapi életében nélkülözhetetlen, mégis nagyon kevés figyelmet kap. Az ablaktörlőre gondolunk, amely gyakran észrevétlen marad, miközben csendesen végzi feladatát. Azonban ez a figyelemhiány bizonyítja a minőségét. Minél hibátlanabb a törlési eredmény, annál kevésbé veszik észre. Ennek a mindennapi segítőnek a minősége, és így a teljesítménye terén valóban vannak néha jelentős különbségek. Az ablaktörlő kialakítása és az ablaktörlő gumi minősége hozzájárul az akadálytalan útlátáshoz.

Testreszabott Érintkezési Nyomás

A Bosch Aerotwin ablaktörlők modern generációiban az ablaktörlő teljes hosszában légterelő (spoiler) található. Ez megakadályozza, hogy az ablaktörlő nagyobb menetsebességnél elemelkedjen a szélvédőről. Ezenkívül, a Bosch testreszabott Evodium fémszálakat épít be, melyek alkalmazkodnak a szélvédő törlés közbeni ívéhez. Az ablaktörlő karral kombinálva ez biztosítja az ablaktörlő egyenletes érintkezési nyomását a szélvédőn, ami így kiváló törlési teljesítményt eredményez.

 

Számít A Keverék

A Bosch szakértelme nyilvánvaló az ablaktörlő gumi összetételében, melyet a Power Protection Plus ablaktörlő gumi technológia és a Longlife formula támaszt alá. A Power Protection Plus a Bosch által kifejlesztett, szintetikus speciális keverék, amely a természetes gumi vagy a polikloropén gumi alternatívájaként szolgál, utóbbiak gyártása és ártalmatlanítása azonban ellentmondásos, környezetkárosító. Ezt a speciális keveréket az öregedéssel és kopással szembeni nagy ellenállás jellemzi. Az innovatív ablaktörlő gumi adalék, az úgynevezett Longlife formula, az Aerotwin ablaktörlőt még robosztusabbá teszi a környezeti hatásokkal és a szélvédő szennyeződéseivel szemben. Ennek az az előnye, hogy nincs szükség további adalékokra, például öregedésgátló szerekre, amelyek gyakran zsíros réteget hagynak a szélvédőn.

Továbbfejlesztett Gyártási Folyamat

Annak idején a törlőgumit egyetlen gumianyagból készítették és formába préselték, ami leginkább a gofri készítésben használt eljárásra emlékeztet. A Bosch legmodernebb technológiái ma már az extrudálási eljárást alkalmazzák. Ennek során két különböző gumianyagot préselnek ki egy öntőnyílásból. A törlő él, amely közvetlenül érintkezik a szélvédővel, különösen kopásálló és szilárd anyagból készült. Az ablaktörlő gumi másik fele viszont puhább anyagból készült, így az ablaktörlő rugalmasan és zajmentesen fordulhat át irányváltáskor.

 

 A BOSCH Siker Titka

Az extrudálást követően egy speciális hőre lágyuló műanyagot, azaz egyfajta porbevonatot szórnak a törlőgumira, és speciális sófürdőben vulkanizálják. Ebben a kémiai reakcióban a magas hőmérséklet alkalmazása révén a gumi mérettartóssá válik.

Ez a szabadalmaztatott bevonat megnöveli az ablaktörlő gumi elhasználódással és kopással szembeni ellenállását, miközben kivételes hőállóságot biztosít. Ezenkívül garantálja az ablaktörlő szélvédőn való simább csúszását, kiküszöbölve a kellemetlen nyikorgó hangokat. Közelebbről szemügyre véve, ez a látszólag feltűnő mindennapi segítő egy kifinomult technológiai termékként tárul fel. A Power Protection Plus, a Longlife formula és a szabadalmaztatott bevonat előnyeivel a Bosch Aerotwin ablaktörlők kiváló és hosszan tartó törlési teljesítményt nyújtanak.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Keresd a Bosch ablaktörlőit az Inter Cars kínálatában:

 

Kapcsolódó cikkek

Philips izzók az Inter Cars kínálatában !

AZ EREDETI ALKATRÉSZEKKEL MEGEGYEZŐ MINŐSÉGŰ MONROE INTELLIGENT SUSPENSION RIDESENSE™ ELEKTRONIKUS CSILLAPÍTÓK

HOGYAN TARTHATJUK MEGFELELŐ ÁLLAPOTBAN AUTÓNK KLÍMARENDSZERÉT?

OSRAM – LEDriving Working Lights – FLUSH

Hogyan tarthatjuk megfelelő állapotban autónk klímarendszerét?

Ezen a weboldalon sütiket használunk.
Adatvédelmi nyilatkozat