A Shell immáron 17. alkalommal a világ vezető globális kenőanyag-gyártója

Hírek Kenőanyag
2024.02.22.

A Kline & Company globális felmérése szerint a Shell 2023-ban is, immáron 17. alkalommal a világ vezető globális kenőanyag-gyártója három kategóriában: személyautók, tehergépjárművek és ipari berendezések terén egyaránt, ami alátámasztja az üzletág hosszú távú elkötelezettségét ügyfelei iránt, és tükrözi kiváló termékportfóliójának erejét.

„Nagyon örülünk, hogy továbbra is fenntartjuk vezető pozíciónkat, mint az első számú globális kenőanyag-gyártó vállalat. Ez az eredmény is tükrözi elkötelezettségünket ügyfeleink iránt, akik számára megfelelő kenőanyag- és folyadékmegoldásokat biztosítunk a súrlódás, kopás megakadályozásához, a motor teljesítményének növeléséhez. Emellett innovatív, energiahatékony megoldásainkkal fenntartható módon támogatjuk a világ fejlődését” – mondta Jason Wong, a Shell Kenőanyagok globális ügyvezető alelnöke.

A Shell továbbra is prémium termékekbe fektet be, mint a Shell Helix személygépjármű-olaj, a Shell Advanced motorkerékpár-olaj, a Shell Rimula tehergépjármű-olaj, valamint a Shell Tellus és Shell Gadus iparban használt olajok.

A Shell az elsők között vezette be az E-Fluids portfóliót 2019-ben, és ma a Shell E-Fluids világszerte javítja az elektromos járművek hajtásláncainak általános hatékonyságát, biztonságát és fenntarthatóságát. A Shell emellett egy sor hűtőfolyadékot is piacra dobott, amelyek célja a teljesítmény, a hatékonyság és a fenntarthatóság határainak feszegetése.

A Shell kiemelt célja továbbra is, hogy 2050-re nulla kibocsátású energiaüzletté váljon, és segítse ügyfeleit szénlábnyomuk csökkentésében. A Shell Lubricants például fenntartható csomagolások és körkörös megoldások kifejlesztésével csökkenti a hulladék mennyiségét, valamint fenntarthatóbb lehetőségeket kínál biológiailag lebomló termékei révén.

A legfrissebb jelentés szerint a Shell tehát megőrizte vezető pozícióját, 11,6%-os globális piaci részesedéssel. Az előző évhez hasonlóan a globális eladások is szinte egyenletesen oszlottak meg a három szegmens között: 35% fogyasztói autóipar, 33% ipari és 32% kereskedelmi autóipar.

 

Keresd a Shell díjnyertes termékeit az Inter Cars kínálatában!

Kapcsolódó cikkek

Sérült hengerfejtömítés – Mik a tünetek, hogyan diagnosztizálható, ki kell-e cserélni?

Poliuretán felfüggesztés elemek a TEDGUM-tól

Nem indul be a motorod tavasszal?

PolStarter – Önindítók és Generátorok Lengyelországból!

MEYLE Lamborghini a DTM-ben!

Ezen a weboldalon sütiket használunk.
Adatvédelmi nyilatkozat