Senkinek sem hiányozhat: fényes hátsó lámpa pótkocsikhoz és teherautókhoz

Tehergépjármű
2024.02.12.

 Senkinek sem hiányozhat:
fényes hátsó lámpa pótkocsikhoz és teherautókhoz

 

 

A többfunkciós munkavégzés nem mindenkinek való – de az új hátsó lámpánknak a pótkocsikhoz és teherautókhoz ez természetes. Egyesíti a 24 V-os teherautók és pótkocsik hátsó részének összes fontos világítási funkcióját: központi irányjelző lámpa, féklámpa, tolatólámpa és hátsó ködlámpa – természetesen teljes LED-ben. Az egyedi megjelenés érdekében a lámpa 144 cm2-es LED-es fényfüggönnyel rendelkezik a hátsó lámpához és a mögötte lévő fényvisszaverőhöz.

Eső, hófúvás, szürkület, koromsötét éjszaka? Ekkor derül fény a pótkocsikhoz és teherautókhoz készült hátsó lámpánk előnyeire. Fényerejének köszönhetően mindenkor optimális kilátást biztosít – és biztonságos vezetési élményt az Ön számára.

Természetesen a pótkocsikhoz és teherautókhoz való új hátsó lámpánkat is intelligens elektronikával kezeltük. A nagy teljesítményű LED-ek hosszú élettartammal és alacsony energiafogyasztással rendelkeznek. Ezenkívül a villogó oldalsó helyzetjelző lámpák kezelőszervei, az irányjelző meghibásodás-ellenőrzése, valamint a fék- és irányjelző lámpa terhelésszimulációja is be van építve a rendszerbe. Mechanikus interfésszel is rendelkezik a szenzortechnológiához, vagyis például mindkét oldalra csatlakoztathatók az ultrahangos érzékelők. Egyébként: a lámpa lehetővé teszi az irányjelző lámpa szinkronizálását az oldalsó helyzetjelző lámpákkal (kötelező minden 2020 januárja után regisztrált teherautónál és pótkocsinál).

 

Por és kövek? Egyáltalán nem karcolja meg a hátsó lámpánkat!

A járműbiztonsági fejlesztések a haszongépjármű szektorban sem állnak meg. És ez jó dolog. Hiszen a nagy és nehéz járművekkel való ütközések gyakran végzetesek lehetnek a kisebb járművekkel közlekedők számára. Legutóbb a teherautók és buszok kikapcsolási asszisztense került pozitív hírlapokra. De sok minden történik a passzív biztonság területén is. Ilyen például a hátsó aláfutás elleni védelem.

Az Európán kívül is elismert 58. számú ENSZ-EGB előírásban az Egyesült Nemzetek Európai Gazdasági Bizottsága (UNECE) egységes feltételeket határoz meg a teherautók és pótkocsik hátulján lévő aláfutásgátló rendszerek jóváhagyására vonatkozóan. Ezek célja, hogy megakadályozzák a karosszéria vagy a rakomány aláhajtását kisebb járművek és teherautók vagy pótkocsijuk hátsó része közötti ütközés esetén. Ily módon a balesetek következményeit és súlyosságát jelentősen csökkenteni lehet. A többi úthasználó biztonságának további növelése érdekében az 58. számú ENSZ-EGB-előírást felülvizsgálták.

 

UNECE-R 58: Jelentősen javult a közúti biztonság!

A HELLA termékcsalád új tagja rendkívül robusztus. A lencse a házhoz van ragasztva, a kétszínű polikarbonát (PC) külső lencse pedig ütésálló. Összességében az ISO 13207 szabványnak megfelelő hátsó lámpa eléri az IP 6K9K védelmi osztályt, ami azt jelenti, hogy nem csak porálló, hanem ellenáll a nagynyomású sugárral történő tisztításnak is.

410 x 140 mm-es méretével és mindössze 55,5 mm-es beépítési mélységével rendkívül kompakt, és bármilyen jármű hátsó részére illeszkedik. Régi teherautót vezet? Ne aggódjon, nem kell lemaradnia az új, teljes LED-es hátsó lámpáról. Régebbi járművekre utólag is felszerelhető.

Forrás: https://www.hella.com/lightstyle/en/Truck/Experience-Hella/New-Rear-lamp-for-trailers-trucks-5146/

Kapcsolódó cikkek

Philips izzók az Inter Cars kínálatában !

AZ EREDETI ALKATRÉSZEKKEL MEGEGYEZŐ MINŐSÉGŰ MONROE INTELLIGENT SUSPENSION RIDESENSE™ ELEKTRONIKUS CSILLAPÍTÓK

HOGYAN TARTHATJUK MEGFELELŐ ÁLLAPOTBAN AUTÓNK KLÍMARENDSZERÉT?

OSRAM – LEDriving Working Lights – FLUSH

Hogyan tarthatjuk megfelelő állapotban autónk klímarendszerét?

Ezen a weboldalon sütiket használunk.
Adatvédelmi nyilatkozat