Motorkerékpárok nőknek – Milyen motort válassz?

Motor és tuning
2023.09.07.

A motorozó nők már nem jelentenek meglepő látvány. Egyre több nő választ túra- és verseny motort. Ahhoz azonban, hogy az utazás kellemes legyen, a megfelelő motormodellt kell választani. A gyártók különféle modelleket kínálnak, amelyek nemcsak a motortérfogatban, hanem a teljesítményben is különböznek egymástól. Mire érdemes figyelniük a hölgy vásárlóknak az első motorkerékpár kiválasztásakor? Melyik modell lehet a megfelelő választás? Az alábbiakban adunk néhány támpontot.

Motorkerékpár egy nő számára – mire érdemes figyelni a választás során?

Egy nő motorkerékpárjának a legtöbb esetben nem kell hatalmas erővel rendelkeznie – a nők általában örömszerzésből választják ezt a közlekedési formát, és nem feltétlenül értéküket vagy képességeiket akarják bizonyítani. Ez azonban nem jelenti azt, hogy feltétlenül a legkisebb modelleket kell választaniuk. A lényeg, hogy a motor mérete megfelelő legyen – a kisebb hölgyeknek fizikai adottságaikból adódóan a nagyobb gépekkel akadhatnak gondjaik. A fizikai szempontok mellett a tapasztalat és a készségek is fontosak. Ezek a szempontok döntik el, hogy az erősebb motorkerékpárok biztosítják-e a biztonságos vezetést, és nem nehezítik-e meg a kétkerekűvel való közlekedést.

Ha már a fizikai megfontolásoknál tartunk, érdemes figyelembe venni a jármű magasságát, különösen az ülésmagasságot. A törékenyebb testalkatú, alacsonyabb hölgyeknek alacsonyabb modelleket érdemes választaniuk, amelyek lehetővé teszik a kényelmes közlekedést. Az ülés magassága fontos a megfelelő, stabil pozíció megtartásához. Jobb egy alacsony, de nehezebb modellt vezetni, mint egy magasabb, de könnyebbet. Ezért, mielőtt döntést hoznál, a motorra felülve ellenőrizned kell, hogy a lábaid teljes mértékben érnek-e a talajhoz.

Viszont az egyéni képességeket figyelembe véve mindenképpen más modellt érdemes választani egy kevésbé gyakorlott, a kalandot egy kétkerekűvel még csak most kezdőknek. Ilyen helyzetben a gyengébb gépek is tökéletesnek bizonyulhatnak, bár ez persze nem jelenti azt, hogy a hölgyek ne indíthatnának erősebb gépekkel. Minden az intuícióktól, elvárásoktól és megközelítéstől függ. Természetesen mindenképp be kell fektetni egy jó minőségű, teljes arcot fedő sisakba, és megfelelő (protektoros) ruházatba is.

Milyen motormodellek kerülhetnek szóba a hölgyek számára?

A megfelelő motorkerékpár kiválasztásakor mindenképp vedd figyelembe, hogy milyen gyakran és hol szeretnéd használni. Egyes modellek hosszabb utakra, mások inkább alkalmi, városi felhasználásra ideálisak. Nem számít, melyik verziót választod, sosem feledkezz meg a jó minőségű motoros sisakodról. Az különféle modellek között, amelyek érdekelhetik a lányokat, természetesen vannak robogók, cruiserek, de naked bike-ok is.

A javasolt modellek között érdemes megfontolni:

Yamaha Virago 535

Ez a Yamaha modell nagyon népszerű a hölgyek körében. Ülése meglehetősen alacsonyra van állítva, így alacsonyabb motorosok is használhatják. További előnye az is, hogy nem túl nehéz. Ennek ellenére teljesítménye 44 LE, amivel akár 160 km/h-s maximális sebességet is elérhet.

Ducati Monster 696

Ez egy másik modell, amely az alacsony fekvésű ülése, de egyben alacsony súlya miatt is megfelelő alacsonyabb hölgyek számára. Az előbbiek ellenére nagy teljesítménnyel bír – 80 LE, ezért mindenképpen a nagyobb tudású és tapasztaltabb felhasználók számára ajánlott.

BMW G650GS

Hosszú utakra ideális motorkerékpárt keresel? A túra enduro remek választás lesz tapasztalt és kezdő motorosok számára egyaránt. A 48 LE-s modell 170 km/órás végsebességet tesz lehetővé. Egyenes, aszfaltos úton és nehezebb, kavicsos terepen egyaránt tökéletes lesz.

Kawasaki Ninja 250R

Tökéletes modell azoknak a nőknek, akik sportos motort keresnek. Ez egy 33 LE-s és alacsony tömegű modell, amely kellemes utazást és lenyűgöző élményt biztosít. Jó választás lehet azok számára, akik most kezdik motoros kalandjukat, nagyszerű bevezetés az erősebb és merészebb modellekhez.

Suzuki DR-Z 400

Látszólag könnyű modell, de rendkívüli manőverező képességgel. Tökéletes a városban való közlekedésre – számára nem okoznak problémát a szörnyű forgalmi dugók. Lehetővé teszi a kényelmes mozgást különböző utakon. Közúton is tökéletes, még gyors vezetésnél is. Ha egy erős, de egyben megbízható modellt keresel, akkor ez a Suzuki tökéletes választás lesz.

Honda Rebel 250

A nők számára is kiváló, könnyű motorkerékpár alacsony üléssel, kéthengeres motorral és alacsony saját tömeggel. Ennek ellenére 17,5 LE-s a modell, ami a kétkerekű ezen műszaki paraméterei mellett egyedi élményt nyújt.

Kapcsolódó cikkek

Karosszéria emelés vs Felfüggesztés emelés: Melyik a megfelelő választás?

Van Hool felemelkedése és bukása

Prémium légszárító patronok OE minőségben a globális piacvezetőtől

Ez az új Astra HDX – az off-road Iveco T-Way speciálisabb rokona

Aki keres az talál!

Üzemanyagszűrő, a befecskendezési rendszer védőbástyája!

Ezen a weboldalon sütiket használunk.
Adatvédelmi nyilatkozat