AKKUMULÁTOROK TÉL ELŐTTI ELLENŐRZÉSE

Széles körű akkumulátorkínálatának köszönhetően a Bosch minden utazásnál megbízható partnere, akár a téli hónapokban is.

A JÁRMŰVEK MEGHIBÁSODÁSÁNAK

  1. SZÁMÚ OKA

Az Auto Club Europe (ACE, Európai Autóklub) aktuális statisztikai adatai alapján az autók utazás közbeni meghibásodásának leggyakoribb okai újra az akkumulátorok. A modern gépkocsik összetett elektromos rendszereiben található nagy számú fogyasztó rendkívüli mértékben megnövelte az akkumulátorok igénybevételét. A klímaberendezés, az ülésfűtés, a hátsó ablak fűtése, a start/stop rendszer, a vezetőasszisztens-rendszerek, valamint a kormányrásegítő és a fékrásegítő alkalmanként messze nagyobb árammennyiséget igényel, mint amit a gépkocsi generátora termel. Ezekben a helyzetekben az energiahiányt a gépkocsi akkumulátorának kell áthidalnia. Emellett – például a rövid távú autózás esetében– az akkumulátor folyamatos kisütésnek és feltöltésnek van kitéve, a ciklikus terhelések kritikus mértékben növekedtek.

A fentebb leírtak miatt a műhelyeknek minden alkalommal ellenőrizniük kell az akkumulátorok állapotát. Szükség esetén az akkumulátor problémája gyorsan orvosolható, esetleg maga a termék cserélhető.

AZ AKKUMULÁTOROK LEGFONTOSABB ELLENŐRÉSE A TÉLI SZEZON ELŐTTI ELLENŐRZÉS

A hideg és nedves hónapokban a járműakkumulátorok többletterhelésnek vannak kitéve, azonban nem csak az alacsony hőmérséklet okozza a kapacitás csökkenését. A téli időszakban a jármű teljesítményigénye is megnő. Ilyenkor a hátsó ablak fűtése, az ülésfűtés, a világítórendszer, valamint Power Frame(1) rendszerű Bosch akkumulátorok:S3, S4, S5, S4 E(2) és S5 A(3) a ventilátor gyakran egyszerre működnek, ráadásul a legmagasabb fokozaton. A téli átvizsgálás során az autószerelők gyorsan megállapíthatják, ha az akkumulátor gyenge, ezért ki kell cserélni.

BIZTONSÁGOSAN A TÉLI HÓNAPOKBAN

Egy új akkumulátor kiválasztása esetén nagyon fontos, hogy annak teljesítményét, illetve élettartamát egyaránt figyelembe vegyék. Az S3, S4, S5, S4 E(2) és S5 A(3) akkumulátorokkal a Bosch kínálata a magas minőségű típusok széles kínálatát nyújtja. A BAT 645 általános akkumulátortöltő használatával pedig a műhelyek megbízhatóan tölthetnek bármilyen típusú ólomsavas akkumulátort.

Forrás: Autotechnika, 2019. október

2020.09.25.

Ezen a weboldalon sütiket használunk.
Adatvédelmi nyilatkozat