Téli akkumulátor-ellenőrzés – BOSCH

A hibák legfőbb oka Az Európai Autóklub (Auto Club Europe, ACE) aktuális statisztikája szerint az autók hibáinak hátterében még mindig főleg az akkumulátor áll. A modern gépkocsik sok elektromos fogyasztója rendkívül megnövelte az akkumulátorok igénybevételét. A klíma, az ülésfűtés, a start/stop rendszer, a vezetéstámogató rendszerek, valamint a kormány- és fékrásegítő mostanság messze több energiát igényel, mint amennyit a generátor termelni képes. Ilyenkor az autó akkumulátorának kell áthidalnia az energiahiányt. Emellett az ismétlődő töltések és kisütések miatt – például rövid városi távok megtételekor – az akkumulátor ciklikus terhelése is nagy. A szervizlátogatások során a műhelyeknek az akkumulátort mindenképpen ellenőrizniük kell, így – ha kell – az gyorsan feltölthető vagy kicserélhető.

A legfontosabb a téli akkumulátor-ellenőrzés 

A hideg, nedves évszak különösen megterheli az akkumulátorokat; nem csupán azért, mert alacsony hőmérsékleten csökken a kapacitásuk, hanem azért is, mert a tél egyben a megnövekedett energiafogyasztás időszaka is. Gyakran előfordul, hogy a hátsó ablak fűtése és az ülésfűtés, a világítás és a ventilátor egyidejűleg – és a legnagyobb fokozaton – üzemel. A téli ellenőrzéskor a szakember gyorsan ki tudja deríteni, hogy ki kell-e cserélni a legyengült akkumulátort.

Télen is biztonságban

Új akkumulátor kiválasztásakor a teljesítmény és az élettartam a legfontosabb szempont. A Bosch akkumulátorprogramja az S3, S4, S5, S4 E(2) és S5 A(3) változatokkal a csúcsminőségű típusok széles skáláját biztosítja a műhelyek számára. Ezen felül a BAT 645 univerzális akkumulátortöltővel a műhelyek megbízhatóan tölthetnek fel és vizsgálhatnak minden típusú savas ólomakkumulátort.

 

2020.02.18.

Ezen a weboldalon sütiket használunk.
Adatvédelmi nyilatkozat