fbpx
Főoldal - Tehergépjármű - ELRING „AZ EREDETI”

ELRING „AZ EREDETI”

2021-05-04T10:44:59+02:002021. május 4.|Címkék: , |

0

Az Elring konszern kínálata felöleli az autóipari tömítéskészletek, tömítések, szervizanyagok és tömítő anyagok széles palettáját, ezáltal képes megfelelni a piac egyre növekvő kihívásainak. Az Elring ideális szállítója a professzionális motorjavításnak.

Minden szakmánkban tevékenykedő szakember számára természetes, hogy az eredeti Elring-minőség világszerte az autóipar első beszállítói minőséget képviseli. A márkanév „Elring – Das Original” már hosszú ideje védjegye a kiemelkedő minőségnek, a biztonságnak, a szolgáltatásnak, a rendelkezésre állásnak és a megbízhatóságnak.  Az ElringKlinger GmbH (Kft.) tulajdonképpen két vállalkozás egyesülése révén jött létre 1994-ben, egyrészt az 1879-ben Paul Lechler által Stuttgartban alapított Technikai Kereskedőház (később lett e vállalkozás neve Elring GmbH), másrészt az 1885. óta prosperáló, Richard Klinger által alapított fejlesztő és gyártó műhely, a Richard Klinger GmbH, melynek Bécs adott otthont.  2000-ben az Elring Klinger GmbH összeolvadt anyavállalatával a ZWL Grundbesitz- és Beteiligungs-AG-vel, megváltoztatta a nevét ElringKlinger AG-re és a társaság részvényeit bevezették a német tőzsdére.

Lechler a századfordulón értékesítette az első tömítéseket az autóiparnak, majd 1914-ben már elkezdte a tömítéseket gyártását is. Lechler első hengerfej tömítése 1924-ben, Klingeré 1930-ban készült el. Lechler termelése és forgalmazása megerősödött a Leclhler Elring Dichtungswerke (Tömítésművek) KG-ban. A termelést és a fejlesztést Dettingenbe helyezték át 1964-ben. A nemzetközi piacokon is az Elring volt az aktívabb, hiszen 1971-től folyamatosan hozta létre vegyes vállalatait a spanyol, a dél-afrikai, a dél-koreai, majd a kínai piacokon. Az 1994-es összeolvadás után, ez a tendencia tovább folytatódott és a leányvállalatok száma ma már meghaladja a 30-at.

Az Elring csoport világszerte 45 helyszínen van jelen és több, mint 10 000 elkötelezett munkavállalónak biztosít munkalehetőséget. Annak érdekében, hogy a termelési folyamatok során biztosítsák a hatékonyságot és a biztonságot éves rendszer auditokat tartanak a teljes csoportban, tekintettel a környezetvédelmi, az egészségügyi és a biztonsági előírásokra. A környezetvédelmi irányítási rendszer ISO 14001 előírásait beillesztették az ISO 9001 / TS 16949 vonatkozó folyamatleírásaiba, amely az összes termelő egységre vonatkozik.

Hengerfej tömítések – megoldás minden igényhez

A hengerfej tömítések biztosítják a motorok hatékony, biztonságos és gazdaságos működését. Akár Metaloflex ™ többrétegű fém, fém-elasztomer, akár fém-lágyanyag hengerfej tömítésekre van szüksége, az Elring minden kivitelét a motor követelményeinek megfelelően alakítja ki

A hengerfejű tömítéseknek döntő szerepe van a motortechnika fejlődésében, különösen a nagy teljesítményű dízelmotorok és a közvetlen befecskendezésű benzinmotorok tekintetében. Az ElringKlinger fejlesztési munkája mindig a teljes motorrendszerre összpontosít. Körülbelül 45 millió hengerfej tömítés készül évente. Bármi legyen is a motor koncepciója az Elring biztosítja a megfelelő tömítő rendszert a mérnöki szolgáltatással együtt, hogy a fejlesztési folyamatot gyorsítható legyen az eredeti ötlettől a gyártásig.

A hengerfej tömítésekkel szembeni követelmények:

  • Rugalmasság, alacsony torzulás
  • Ellenáll a vegyi hatásoknak (égési gáz, kenőanyag / hűtőfolyadék, ill. biztosítania kell ezek stabil szeparációját)
  • Az új technológiáknak megfelelően el kell viselniük a dízel és benzinüzemű motorok magasabb gyújtási nyomását
  • Az összetevők merevségének csökkentése könnyűfémek és a vékonyabb elemek alkalmazásával
  • Kitölteni a hengerfej és a motortömb közötti a felület megmunkálásából adódó egyenetlenségeket

Metaloflex ™ technológia

Biztonság minden helyzetben.

Az ElringKlinger Metaloflex ™ a nemzetközileg elismert márkanév az innovatív többrétegű fém hengerfej tömítések számára, amelyek elasztomer bevonatú rugós acélrétegekből készülnek. A Metaloflex ™ tömítések az alkalmazástól függően lehetnek egy- vagy többrétegűek. A moduláris felépítésű elemeknek köszönhetően ez a tömítési rendszer egyedileg adaptálható az adott motor követelményeinek megfelelően. Ez a technológia elkerüli az időigényes, költséges, ismétlődő folyamatok szükségességét, miközben garantálja a motortervezés rugalmasságát.

A többrétegű fém hengerfejtömítés műszaki fölénye előtérbe kerül, a nagy teljesítményű benzin és a közvetlen befecskendezésű dízelmotorok esetében. Manapság ez a tömítési rendszer vitathatatlanul a legjobb alternatíva a személygépkocsik számára az egész világon. A Metaloflex ™ technológiában az ElringKlinger a világ vezető gyártója.

 

 

Fém-elasztomer CHG technológia

A verhetetlen tömítési teljesítményért.

Az ElringKlinger fém-elasztomer hengerfej tömítései testreszabott, robusztus és tartós tömítő rendszerek, fém hordozó anyagokra vulkanizált elasztomer profilokkal.

A kiemelkedő teljesítmény alapja a tömítőnyomás fajlagos eloszlása a motortömb / hengerfej területén: Magas tömítőnyomás az égéstér területén – alacsony tömítési nyomás a folyadékterületen.

A fém-elasztomer hengerfej tömítés prémium tömítési technika a nagy teljesítményű motorok számára a haszongépjármű-ágazatban. Innovatív, négyszelepes technológiával és az új befecskendező rendszerekkel. A fém-elasztomer hengerfej tömítés a legkeményebb körülmények között is tökéletesen megbízható: a 250 bar gyújtási nyomás, a 2000 kW-ot meghaladó motorteljesítmény és a több mint 1 500 000 kilométeres futásteljesítmény sem okozhat problémát.

 

 

 

Fém-lágyanyag technológia

Stabil és megbízható

Az ElringKlinger fém-lágyanyag hengerfej tömítés bázisát a speciálisan csipkézett fém hordozó anyag adja, melynek mindkét oldalára lágy anyag bevonat kerül. Az égéstér szélei fém szegéllyel vannak ellátva, ami növeli az érintkezési nyomást az égéstérben és megvédi a lágy anyagot a forró égési gázoktól. Szükség esetén egy lineáris elasztomer bevonatot is használnak a folyadék járatok tömítésének biztosítására. Ez nagyobb lokális tömítést eredményez és így a tömítőfelületet ideálisan igazítja a felület érdességéhez. A teljes felületű puha anyagbevonat megakadályozza a tömítés leragadását és biztosítja a mikro tömítést.

 

 

 

Forrás: https://www.elring.com/en/products/

 

Iratkozz fel hírlevelünkre!


Kövess minket közösségi oldalainkon!

Go to Top