fbpx

Az elektromobilitás a jövő a Bosch-nál

2021-09-27T15:14:57+02:002021. szeptember 28.|Címkék: , |

0

A Bosch-vezér Volkmar Denner az elektromobilitást tekinti a beszállító új alaptevékenységének. A mobilitási üzletág értékesítései idén várhatóan tíz százalékkal növekednek.

A Bosch Csoport az autóipar átalakulásából mindenképp profitálni szeretne. „Az elektromobilitás lesz vállalatunk új alaptevékenysége, hiszen a kibocsátásmentes közlekedés egyre növekvő területté válik. A kihívásokat lehetőséggé alakítjuk – ez a mi utunk” – mondta a Bosch vezérigazgatója, Volkmar Denner az IAA müncheni autóipari szakkiállításon.

Idén első körben a Bosch elektromos kerékpárok motorjaival vagy elektromos tengelymodulokkal tervez több mint egymilliárd eurós bevételre szert tenni. Mindehhez a vállalat eddig ötmilliárd eurót fektetett a hatékonyabb elektromos hajtásmegoldások fejlesztésébe. Most további 700 millió euróval bővíti ezt az összeget. „Arra készülünk, hogy az elektromos járművek iránti globális kereslet egyre növekszik. Előre láthatólag 2035-re a világon forgalomba helyezett új autók 60 százaléka elektromos jármű lesz” – folytatta Stefan Hartung, a mobilitási üzletág vezetője.

A járványhelyzet és a félvezetőválság ellenére is Denner 10 százalékos növekedést vár a mobilitási üzletág bevételeiben 2021-ben. „A Bosch technológiai vezető, ezért is sikeres az üzleti életben” – mondta Denner. Ez magában foglalja az segédrendszerekkel támogatott automatizált vezetést is, mely területen kifejezetten sokat erősödött a vállalat. Ahogy arról korábban felröppentek a hírek, Volkmar Denner az év végéig tölti be jelenlegi pozícióját, azt követően Stefan Hartung mobilitási vezető veszi át helyét a vállalatcsoportnál – számolt be az Automobilwoche.

 

Forrás: autopro.hu

a href="https://hu.e-cat.intercars.eu/hu/asmctx-M21880_0000IO9K/my-office/promotions/details/CASTROL_OILPUMP_1102-1130_HU" target="_blank">

Iratkozz fel hírlevelünkre!


Kövess minket közösségi oldalainkon!

Go to Top