fbpx
Főoldal - Kenőanyag, Személygépjármű - A Volkswagennek még mindig bíróságra kell járnia a dízelbotrány miatt

A Volkswagennek még mindig bíróságra kell járnia a dízelbotrány miatt

2021-07-19T10:58:20+02:002021. július 22.|Címkék: , , , , |

0

A vállalat által foglalkoztatott jogászok kis túlzással ki sem látnak a munkából.

A Volkswagen hivatalos közleményben közölte, hogy fellebbez a holland bíróság azon végzése ellen, amely kártérítés megfizetésére kötelezi a vállalatot a hat évvel ezelőtt kirobbant dízelbotrány kapcsán.

Az amszterdami kerületi bíróság szerint 3000 euró (durván 1,1 millió forint) kártérítés jár minden olyan új Volkswagen, Audi, Seat és Škoda vásárlónak, akiknek az autójába belekerült a a dízelmotorok károsanyag-kibocsátási tesztjeinek manipulálására szolgáló csalószoftver. A használt autók tulajdonosainak 1500 eurót kell kapniuk a végzés értelmében.

 

A Volkswagen közölte, nem ért egyet az ítélettel. Az autógyártó gyakori rendszerességgel jár bíróságra 2015 óta, a VW abban az évben ismerte el, hogy a csalárd szoftverrel a valóságosnál tisztábbnak tüntette fel a dízelmotorokat.

“Úgy véljük, hogy a hollandiai autótulajdonosok nem szenvedtek gazdasági veszteséget az ügy miatt. Minden jármű biztonságos és menetképes, és a holland piacon a probléma miatt nem keletkezett veszteség a kocsik kereskedelmi értékében, amit külső értékbecslő szakértők is megerősítettek” – olvasható a VW által kiadott közleményben.

A kártérítés mintegy 150 000 autóra terjed ki, közölte a bíróság. A botrány kirobbanása óta a Volkswagen több mint 32 milliárd eurót fizetett ki a bírságok és jogi költségek nyomán.

A vállalat e hónap elején fellebbezést nyújtott be egy olasz bírósági végzés ellen is, amelynek értelmében a károsanyag-kibocsátási tesztek manipulálása miatt indított csoportos perben részt vevő fogyasztóknak kártérítést kell fizetnie. A VW egy másik ügyben is fellebbezést fontolgat, a vállalat által alkalmazott jogászok nem panaszkodhatnak arra, hogy nincs dolguk.

Forrás: alapjarat.hu

Szerző: Kiss Márton

 

Iratkozz fel hírlevelünkre!


Kövess minket közösségi oldalainkon!

Go to Top