fbpx
Főoldal - Személygépjármű - MAHLE: Őrület, milyen könnyű

MAHLE: Őrület, milyen könnyű

2021-06-11T11:02:06+02:002021. június 11.|Címkék: |

0

Könnyű, kompakt, erős, intelligens és maximálisan integratív: a MAHLE SmartBike Systems X35+ elektromos kerékpár hajtásrendszere egy igazi sikertörténet, a szó legszorosabb értelmében véve. Immár több mint 20 kerékpárgyártó használja a hajtásunkat.

A MAHLE 3D nyomtató által készített dugattyúját már ismered. De hogy egy teljes acél kerékpárvázat készítsünk 3D nyomtatóval? Ez is lehetséges! Ezen a területen a kerékpárgyártó Urwahn Engineering cég éppen olyan úttörő szerepet tölt be, mint a MAHLE a dugattyúk esetén. És a gyártó az új, innovatív „Platzhirsch” névre hallgató elektromos kerékpárjához a piacon elérhető egyik leginnovatívabb hajtásrendszert is lefoglalta magának: a MAHLE SmartBike Systems X35+ terméke egy kerékagymotorból, egy akkumulátorból és egy vezérlőegységből áll – és szinte láthatatlan módon van beépítve a kerékpár vázába. Ebben az esetben a MAHLE nem a maximális teljesítmény, hanem az ideális, felhasználó-központú teljesítmény trendjét követi. Az X35+ esetében a teljes rendszer súlya csak 3,5 kilogramm – ez egészen egyedülálló az elektromos hajtások piacán. Így a csupán 14,3 kilogrammos „Platzhirsch” még elég könnyű ahhoz, hogy a tulajdonosa akár a vállán is felvigye a társasház felső emeletére.

Szinte láthatatlan

A vázba épített akkumulátor és a kerékagymotor révén alig észrevehető, hogy a kerekek elektromos hajtást kapnak. Így az elektromos kerékpárok megjelenése is lehet sportos, agilis és stílusos. Ezt használják ki elsősorban a verseny- és gravel kerékpárok, valamint városi kerékpárok gyártói: a tömeg tekintetében a csupán 10,75 kilogramm tömegű Scott Addict eRide a csúcstartó, amely könnyebb, mint bármely más szériában gyártott elektromos kerékpár a világon. A spanyol gyártó, az Orbea is a MAHLE hajtásrendszerét választotta felsőkategóriás versenykerékpárja, a Gain esetében. A rendszer kábelei mindkét keréknél teljes mértékben a vázon belül helyezkednek el.

Teljes konnektivitás

Az elektromos hajtásrendszerek kifejlesztésekor a MAHLE SmartBike Systems az autóiparban szerzett sokéves tapasztalatra épít, számos kerékpárgyártó a MAHLE alkatrészeinek szavaz bizalmat. Ezekhez tartoznak az olyan kompakt és könnyű hajtások, mint az X35+, de a mountain bike-ok közepes méretű motorjai is. A MAHLE a konnektivitás tekintetében is élen jár: a saját alkalmazás kommunikál a legfontosabb komponensekkel. Ezáltal a kerékpáros számos adatot kiértékelhet – például, hogy milyen gyorsan és mekkora utat tett meg, és közben mekkora elektromos segítségre volt szüksége, milyen volt a pulzusa tekerés közben, vagy éppen mekkora a hatótávolság és a karbantartási igény. A MAHLE rendszerével a kereskedők egy alkalmazás és az online irányítópult segítségével megtekinthetik az értékesített kerékpárok állapotát, és korán észlelhetik a lehetséges problémákat.

Az X35+ rendszerben a MAHLE hajtásegység gombnyomásra súrlódásmentesen 250 watt-os nominális teljesítménnyel segíti a kerékpárost. Ha lemerült az akkumulátor, akkor ellenállásmentesen lehet tekerni izomerővel, így a kerékpározás természetes érzését biztosítja. Az elektromos hajtást egy 245 wattóra kapacitású akkumulátor táplálja. Opcionálisan egy kiegészítő, 208 wattórás Range Extender akkumulátor is rendelhető.

Minden megtalálható a MAHLE X35+ elektromos kerékpár hajtásrendszeréről az ebikemotion.com oldalon.

 

Iratkozz fel hírlevelünkre!


Kövess minket közösségi oldalainkon!

Go to Top