fbpx

A szűrők rendszeres cseréje megóvja járművét és Önt is

2021-03-02T11:22:49+01:002021. március 2.|Címkék: |

0

A nem kívánt anyagokat távol tartják a motortól és a járműben tartózkodóktól – ezért rendszeresen cserélni kell őket. A Bosch kiváló szűrői ideális partnerek ebben.

A motor védelmezője

Abban az esetben, ha a jármű szűrőit nem cserélik ki kellő időben, a következmények meglehetősen kellemetlenek lehetnek. Üzemanyag-, olaj-, levegő- és kabinszűrők védik a motort, a befecskendező rendszert és az utasokat.

Ahhoz azonban, hogy megbízhatóan teljesítsék feladataikat, rendszeresen és a gyártók által meghatározott csereintervallumoknak megfelelően kell őket cserélni.

Ennek során fontos olyan kiváló minőségű szűrők használata, mint a Bosch termékei. A prémium termékek vásárlásával ön biztos lehet abban hogy a felhasznált anyagok, a gyártás technológia és a szigorú terméktesztek, amelyek megfelelnek az OE alkatrészekre alkalmazott szabványoknak, mind az ön védelmét szolgálják.

 

 

 

 

 

Üzemanyagszűrők

Üzemanyagszűrők védik a befecskendező rendszert.

Megbízhatóan elválasztják a részecskéket és a vizet az üzemanyagtól, és hozzájárulnak a motor optimális teljesítményéhez. Abban az esetben, ha az üzemanyagszűrő eltömődik, a jármű dinamikája romlik és a fogyasztása is nőhet. Emellett az üzemanyagszivattyú nagyobb terhelése elektromos zárlat kockázatát is magával hordozhatja.

Olajszűrők

Az olajszűrők eltávolítják a korom- és fémrészecskéket a motorolajból. Az olajszűrő nem megfelelő szűrőképessége kárt tehet a motorban. A koszos szűrő miatt lecsökkenő kenési képesség akár üzemképtelenné is teheti a motort.

Légszűrők

A légszűrők megtisztítják az égéshez használt beszívott levegőt, hogy megvédjék a motor alkatrészeit a szennyeződéstől és a tönkremeneteltől. Az eldugult légszűrő fokozott üzemanyag-fogyasztást és szennyezőanyag-kibocsátást okozhat. Ez akár a motor teljesítményének csökkenését is okozhatja.

Utastér szűrők

A kabinszűrők biztosítják a tiszta és kellemes levegőt a jármű belsejében. Ezenkívül a Bosch FILTER + antiallergén és baktériumellenes hatást is biztosít. Eltömődött utastér-szűrők esetén az ablakok és a szélvédő sokkal gyorsabban köddé válhat, csökkentve ezzel a láthatóságot. A kabinban megnövekedett szennyező és pollenkoncentráció csökkentheti a koncentráció erejét és allergiás reakciókat okozhat. A párologtatón lévő lerakódások csökkenthetik a légkondicionáló teljesítményét.

A Bosch ezért azt javasolja, hogy évente egyszer vagy 15 000 km-enként cserélje ki a kabinszűrőket, és mindig tartsa be a gyártó szűrőcserére vonatkozó előírásait.

Iratkozz fel hírlevelünkre!


Kövess minket közösségi oldalainkon!

Go to Top