fbpx

Sorra alakulnak elektromos autó gyárakká a Volkswagen klasszikus üzemei

2020-07-22T11:11:28+02:002020. július 24.|Címkék: , , |

0

A benzines és dízelmotoros autók átadják a helyüket a villanyautóknak a német gyárakban.

A zwickaui üzem átalakításával kezdődött az a folyamat – ahol egyébként anno 1957 és 1991 között a Trabantok, majd a Volkswagen különböző típusai készültek –, hogy a német márka a kulcsfontosságú gyáregységeiben átalakul a termelés és hamarosan csak elektromos autókat fognak gyártani.

Zwickauban például az ID.3 villanyautó gördül majd le a szalagokról és itt fog készülni a Seat el-Born, sőt egy új elektromos Audi is. Most egy másik központi egységét, az Emdenben található gyárát is elkezdte átalakítani a Volkswagen. Ez a helyszín a Passat és az Arteon gyártásának központi üzeme, amelyeket mostantól Pozsonyba telepítenek át.

Az alsó-szászországi gyárban már 2022-ben megindulhat az elektromos autók nagyszériás gyártása. Az emdeni üzem kapacitása 300 ezer elektromos autó lesz évente, ehhez egy 50 ezer négyzetméteres új csarnok is épül, valamint egy új présüzem a karosszéria-elemek gyártása számára.

Emdenben a hírek szerint a VW ID.4 fog készülni, amely nagyjából Tesla Y modell méretű autó lesz, alapból 300 kilométeres hatótávval és 13 millió forint körüli induló árral.

Az emdeni beruházás értéke 1 milliárd euró és fontos része a német vállalat elektromos átállási projektjének, amelynek keretében az a terv, hogy 2025-re már 20 teljesen elektromos modelljük legyen a Volkswagen csoporton belül.

Forrás: hvg.hu

Iratkozz fel hírlevelünkre!


Kövess minket közösségi oldalainkon!

Go to Top