fbpx

Három új Lada jöhet, a nevüket már tudjuk

2020-06-02T14:04:26+02:002020. június 3.|Címkék: , |

0

Az AvtoVAZ nemrégiben három új típusnevet jegyeztetett be.

Tensa, Forta és Kayna. Az AvtoVAZ nemrégiben ezt a három új típusnevet regisztráltatta önmagában, és a Lada márkanévvel együtt is. Az orosz gyártó sajtóirodája egyelőre nem kívánt nyilatkozni, így még titok, mikor tűnhet fel a színen az egyelőre meglehetősen titokzatos, vadonatúj Lada Tensa, Lada Forta, illetve Lada Kayna.

Azt sem tudni, hogy az új nevek mögött vannak-e már valódi új fejlesztésű modellek, mert az autógyártók adott esetben csak talonba jegyeztetnek be típusneveket, melyeket aztán vagy sokkal később, vagy esetlegesen egyáltalán nem vetnek be. Az AvtoVAZ korábban ezeket a gyakorlatban eddig még nem használt neveket regisztráltatta: Fortuna, Ladoga, Svoboda, Slavia, Quanta, Binar, Antiga, XRave, XCite, Excide, X Path, Expira, Intriga, Preosa, Kvest, Onega, Kam4atka.

Az AvtoVAZ orosz kínálatában jelenleg öt modell található: a Granta, a Vesta, az Xray, a Largus és a jó öreg Nivára épülő 4×4. Magyarországon ezek közül csak az általunk már alaposan letesztelt Vesta és a 4×4 kapható. A Vesta a legújabb, 2014-ben bemutatott Lada, a 4×4-et pedig kisebb-nagyobb változtatásokkal 1977 óta gyártják.

Lada Vesta SW
© Lada
Forrás: hvg.hu

Iratkozz fel hírlevelünkre!


Kövess minket közösségi oldalainkon!

Go to Top