fbpx

Fenntarthatóság a MANN-FILTER termékei esetében

2020-06-15T15:44:53+02:002020. június 18.|Címkék: , |

0

  • A végtelenített szálú berendezések növelik az anyag- és folyamatenergia-hatékonyságot
  • Újrahasznosított műanyagok a MANN-FILTER levegőszűrőiben
  • Újrahasznosított szálak a MANN-FILTER csomagolásaiban
  • Forest Stewardship Council®, tanúsított gyártóüzem a fenntartható erdőgazdálkodásért

A független pótalkatrészpiacra szánt MANN-FILTER prémium márkájával a MANN+HUMMEL szűrőszakértő nem pusztán innovatív megoldásokat kínál a tiszta mobilitás érdekében, de szűrőinek csomagolását is fenntartható és erőforrás-takarékos módon gyártja.

A végtelenített szálú berendezések növelik az anyag- és folyamatenergia-hatékonyságot
A MANN-FILTER szintetikus szűrőközegeinek erőforrástakarékos gyártásához a bajorországi Marklkofenben lévő telephelyén a világ egyetlen végtelenített szálas gyártósorát használja. A végtelenített szálas eljárás és a nemszőtt szálak termikus megszilárdításához használt integrált sütők együttes alkalmazása valódi újdonságnak számít a korábbi eljárásokhoz, például a meltblown (olvasztva fúvott) eljáráshoz képest. A jelenlegi gyártási eljárásokkal összehasonlítva az új gyártási eljárás évente akár 70 százalékkal csökkentett folyamatenergia-igényt eredményez. Ez évente több mint 4 000 tonnával kisebb CO2-kibocsátással jár.

A végtelenített szálas berendezéssel párhuzamosan egy újrahasznosító berendezés is telepítésre került. Ez a gyártási eljárásból származó peremdarabokat és hulladéktekercseket granulátummá dolgozza át, majd visszaadja az eljárásban való újbóli felhasználáshoz. A berendezés így közel hulladékmentesen és különösen fenntartható módon dolgozik.

MANN-FILTER levegőszűrő újrahasznosított műanyagokból
Az újrahasznosított műanyagokból gyártott MANN-FILTER levegőszűrők szintén jelentősen hozzájárulnak az erőforrások körültekintő felhasználásához. A C 24 005 egy négyzetméternyi szűrőközege körülbelül két 1,5 literes PET-palackból származó újrahasznosított műanyagot tartalmaz.
A magas szennyeződésfelvételi kapacitásnak köszönhetően a légszűrő mindössze 30 százaléknyi szűrőközegterületet igényel a cellulózközeggel ellátott hagyományos légszűrőkhöz képest. Az ezen innovatív közeggel ellátott további légszűrők jelenleg előkészítési szakaszban vannak, és hamarosan kaphatók lesznek.

MANN-FILTER csomagolások újrahasznosított szálakból
A nemzetközi szűrőszakértő MANN-FILTER csomagolásainál is a fenntarthatóságra összpontosít: Minden egyes sárgászöld doboz esetén 80–95 százaléknyi újrahasznosított szálat használ fel. Az európai piacon több mint 48 000 gépjármű és gép számára több mint 4 800 szűrőelem áll rendelkezésre, amelyből több mint 12 000 személygépkocsikba és kistehergépjárművekbe, több mint 9100 tehergépjárművekbe és buszokba, megközelítőleg 1000 motorkerékpárokba és több mint 25 500 off-highway és ipari alkalmazásokba készült.

FSC® tanúsított gyártóüzem a fenntartható erdőgazdálkodásért
Légszűrőinek környezetbarát szűrőközegei révén a MANN+HUMMEL már évek óta elkötelezett a fenntartható erdőgazdálkodás iránt. A műszaki előírások betartása mellett a vállalat számára a fenntartható és környezetbarát működés is fontos. A MANN+HUMMEL ezért a zaragozai gyártóüzemét a Forest Stewardship Council® (FSC) irányelveinek megfelelően látta el tanúsítvánnyal, a tanúsított forrásokból származó faanyagokat tartalmazó termékek gyártása érdekében.

CO2 Megtakarítás
A korszerű fényforrások (LED) és intelligens világításvezérlés alkalmazása, valamint a kompresszorok cseréje és egyéb intézkedések révén a MANN+HUMMEL 2018-ban körülbelül 3 300 tonnával CO2 csökkentette a kibocsátását. Ezen intézkedések célja a MANN+HUMMEL CO2-mérlegének és az értéklánc egyéb tulajdonságainak folytonos javítása, valamint a természetes nyersanyagok felelősségteljes felhasználásáról való gondoskodás.

 

Iratkozz fel hírlevelünkre!


Kövess minket közösségi oldalainkon!

Go to Top