A legújabb villanyautó-márka Kínából: Skywell

Egy befektetőcsoport 2017 óta dolgozik a villanyautó-márkájuk elindításán, az év végére ígérik a Skywell autók forgalmazását.

A Kaiwo New Energy Automobile Group Co., Ltd. nevű társaság még 2017-ben indította el az újenergiás autók projektjét, amelynek keretében 2019. november 1-én megalapították a Jiangsu Tianmei Automobile Co., Ltd. nevű autógyártó vállalatot, amely Skywell néven kínálja majd termékeit. Saját maguk fejlesztik az autókat, ehhez képest nagyon gyorsan dolgoznak, hiszen az elmúlt három évben két platformot is elkészítettek, amelyekre rövid időn belül négy autót is felépítenek.

Az először – 2020. végén – piacra kerülő autójuk az itt látható, BE11 kódnéven emlegetett és ET5-ként kereskedelmi forgalomba kerülő akkumulátoros-elektromos szabadidő-autó lesz, amellyel kapcsolatban az a legmeglepőbb, hogy mennyire hagyományos a megjelenése. Alig van króm a karosszérián, nincsenek osztott fényszórók vagy egyéb feltűnő részletek, a hossz 4,7 méter, a tengelytávolság 2,8 méter, és NEDC-módszer szerint 500 km-t meghaladó hatótávolsággal rendelkezik. Az utastér csupa érintőképernyő, és az autóhoz a Skywell által kifejlesztett és fenntartott felhő-szolgáltatást is adnak majd.

Forrás: automotor.hu

2020.05.11.

Ezen a weboldalon sütiket használunk.
Adatvédelmi nyilatkozat