fbpx

Innovatív csúcstechnológia a világításban

2020-03-26T15:48:32+01:002020. április 7.|Címkék: , , , |

0

Matrix-HD84 LED-fényszóró

A teljesen új fejlesztésű Matrix-HD84 LED-fényszóró a jelenlegi legkorszerűbb világítástechnikát díjnyertes dizájnnal ötvözi. A fényszórónként összesen 84 önállóan vezérelhető LED-ből álló háromsoros pixelrendszer automatikusan, a másodperc törtrésze alatt a forgalmi, időjárási és útviszonyokhoz igazítja a fényeloszlást. Az integrált adaptív Plus távolságifényszóró-asszisztens gondoskodik a távolsági fény gyakoribb használatáról, és ezáltal növeli a biztonságot és a kényelmet. Ez a Daimler AG-val együttműködésben kifejlesztett fényszórótechnológia elsőként a Mercedes E-osztályban (W213) került alkalmazásra.

KÜLÖNLEGESSÉGE:

  • Precíziós modul fényszórónként összesen 84 önállóan vezérelhető LED-del; automatikus igazodás a forgalmi, időjárási és útviszonyokhoz
  • Az integrált adaptív Plus távolságifényszóró-asszisztens gondoskodik a távolsági fény gyakoribb használatáról, és ezáltal jelentősen növeli a biztonságot és a kényelmet.
  • A „részleges távolsági fény” funkció a másodperc törtrésze alatt célzottan kitakarja a többi autót, hogy ne vakítson. Ez akkor is működik, ha egyszerre több jármű tartózkodik a fényszórók észlelési tartományában.
  • Az új fejlesztésű rossz időjárási világítás csökkenti a fényvisszaverődést a szembejövő sávon a tompított fény egyes LED-jeinek célzott lekapcsolásával.
  • A rendszer az egyes világító diódák fényerejének csökkentésével minimalizálja azt a veszélyt is, hogy a megvilágított jelzőtáblák magát a vezetőt vakítsák.
  • A primer optika – vagyis a lencserendszer, amely közvetlenül a fényforrás előtt helyezkedik el – a Matrix-HD84 LED-fényszóróban elsőként készül speciális fejlesztésű, átlátszó szilikon-műanyagból. Az anyag az eddig alkalmazott termoplasztikus műanyagokkal szemben ellenáll a LED-ek erős sugárzásának. Ezenkívül az üvegnél sokkal precízebben dolgozható fel, így teljesíti a gyártási folyamat során szükséges minimális tűréshatárokkal szembeni szigorú követelményeket.
  • Az első tisztán elektronikus dinamikus kanyarfény a világon. Lényege, hogy az egyes pixelek változtatható és helyzetfüggő kitakarásával elmozdul a világítás fókuszpontja a környezethez igazodva, ami a vezető figyelmét a kanyar egészére irányítja.

Modern világításrendszerek a műhelyben

A modern világításrendszerek rohamos fejlődésével párhuzamosan a műhelyekkel szembeni követelmények is növekednek. Hiszen csak helyesen beállított (radaros) érzékelőkkel és kamerákkal lehetséges a műszaki támogató rendszerek zökkenőmentes működése. A modern LED-fényszóróknál időnként különleges lépésekre van szükség méréskor, ill. beállításkor. Az ehhez szükséges műhelyfelszereléseket, ill. gyakorlati tippeket megtalálja a 22. oldaltól – és a nap 24 órájában a HELLA TECH WORLD online leírásaiban.

Iratkozz fel hírlevelünkre!


Kövess minket közösségi oldalainkon!

Go to Top