fbpx

Tiszta szélvédő ablaktörlők nélkül?

2020-03-25T15:10:54+01:002020. március 30.|Címkék: |

0

Az ablaktörlő lapát egy nagyon hasznos találmány, amely könnyedén biztosítja számunkra a megfelelő kilátást a kosz és az esőcseppek eltávolításával. Sokakat azonban még a lapátok mozgása is zavarja valamilyen szinten. Aki egyetért ezzel a nézettel, az nagyon örülhet a Tesla új lézeres ablaktisztító megoldásának, melyet hamarosan alkalmaznak is az új modelleken.

A következő módon működik majd ez az új technológia: A szélvédő szenzorokkal lesz ellátva, amelyek érzékelik, ha kosz jelenik meg annak felületén. Ezt követően az autó erős lézersugarakkal pásztázza végig a szélvédőt, melyek az ablaktörlő lapátokhoz hasonlóan képesek eltávolítani a szennyeződéseket. A sugarak természetesen olyan szögben lesznek beállítva, hogy azok semmilyen körülmények között ne juthassanak az utasok szemébe.

Meglepő, hogy a Tesla nem az ablaktörlő lapátok eltávolítását tartotta a legfontosabb szempontnak, hanem az önvezető autók szenzorjait kívánja az új megoldással tisztán tartani, ezzel gyakorlatilag kizárva a téves érzékelést és a balesetek lehetőségét.

Természetesen még sok víz folyik le a Dunán, amíg a közhasználat átveszi a lézeres ablaktörlést. Szerencsére a hagyományos ablaktörlő lapát éppen elegendően hatékony nekünk még most 2020-ban is, kínálatunkban pedig számos prémium kategóriás darab elérhető!

A képre kattintva már csak az autó típusát szükséges kiválasztani, és már láthatóvá is válnak hozzá a raktáron lévő ablaktörlő lapátjaink:

 

Iratkozz fel hírlevelünkre!


Kövess minket közösségi oldalainkon!

Go to Top