fbpx

Az autód színe elárulja milyen ember vagy?

2019-12-13T12:42:28+01:002019. december 22.|Címkék: , , |

0

Az autó színe és stílusa sokak számára pszichológiai üzenet arról, hogy milyennek szeretnénk tűnni a világ szemében.

Valahogy rábukkantam egy 2015-ös cikkre a Ford kutatásáról, mely szerint az, hogy milyen színű autót veszünk, sokat elárul az egyéniségünkről, és az önmagunkról alkotott képünkről. A kutatás szerint sok esetben tapasztalható éles különbség az egyazon színeket választó férfiak és nők között.

A fekete autókhoz vonzódó nők gyakran jellemzik magukat határozott fellépésű, feladatorientált emberként, aki gyorsan ingerlékennyé válik, ha a dolgok nem mennek rendben. Ugyanakkor a fekete autót választó férfiak szétszórtnak tartják magukat, és gyakran másokra bízzák az általuk elkezdett projektek befejezését.

A kék fényezést kedvelő férfiak számára fontosak az érzések és az érzelmek, és döntéseik során inkább hallgatnak a megérzéseikre, mint a tényekre. A sötétkék autóhoz vonzódó férfiak többnyire konzervatívak. A kék autót vásárló nők a harmóniát keresik a kapcsolatokban és kerülik a konfliktusokat, ám erős akaraterővel bírnak.

Az ezüstszínű autókat választó férfiak általában még stresszhelyzetben is megőrzik a hidegvérüket. A vörös autókhoz vonzódó férfiak az átlagosnál jóval összeszedettebbek, módszeresebbek és céltudatosabbak. Ugyanakkor azok a nők, akik ezüstszínű, sötétkék vagy piros autót szeretnének, továbbra is megfejthetetlen rejtélyt jelentenek, mivel ezek a színek semmilyen erőteljes személyiségvonáshoz nem köthetők a női vezetők esetében. (Nos, ha érdekel valakit, ha én autót vennék, nőként, valószínűleg vörös vagy ezüstszínű autóra esne a választásom, pusztán azért, mert szép. Megnyugtató, hogy ettől nem leszek kiismerhetőbb.)

“Igencsak tanulságos, hogy az emberek milyen színű autót választanak – de többnyire csak akkor, ha azt is figyelembe vesszük, hogy a volánnál férfi vagy nő ül,” mondta el a jelentést készítő Wendy Lord pszichometriai tanácsadó és okleveles pszichológus. “Ez csak akkor változott meg, amikor a piros-fekete színkombinációkról kérdeztük az embereket. Ezt a párosítást nemre való tekintet nélkül mindig azok választották, akik imádják a pörgős, rizikós, adrenalinfröccsel járó dolgokat.”

 

Ha érdekel titeket, hogy milyen színű autó illik a személyiségetekhez, az autoszektor.hu cikkében található linken megnézhetitek.

Iratkozz fel hírlevelünkre!


Kövess minket közösségi oldalainkon!

Go to Top