fbpx

A malac alkatrészei

2019-09-17T16:50:36+02:002019. szeptember 18.|Címkék: , , , , , , , |

2

Ha még nem tudtad volna, akkor azért, ha már képben vagy, akkor meg jobb ha átismétled, hogyan is áll össze egy igazi malac.

A részletes alkatrészábra mellett most összefoglaltuk a sertés mely részeit mihez tudod legjobban felhasználni, hogyan bontsd meg a járművet, és hogyan hasznosítsd az alkatrészeket. Az alábbi ábra elengedhetetlen minden profi műhelyből, így neked is javasoljuk, hogy minél hamarabb szerezd be saját plakátodat, nehogy a kollégák valamit véletlen rosszul bontsanak, cseréljenek, vagy ne adj Isten, rossz alkatrészt rendeljenek!

 

Légszűrő – Orr

Fontos, hogy a rendszerbe mindig friss, tiszta levegő jusson, így a légszűrő tisztán tartása elengedhetetlen a jármű hosszútávú működéséhez.

Fedélzeti Computer – Fejhús

Az egész jármű irányítási rendszere itt központosul, ezért az egyik legínyencebb falatokat adja majd ez a rész. A vírusok, fölösleges hibakódok kiütésével, és néhány óra abálást követően kiválóan fogyasztható.

Hűtő – Tarja / Váltó – alsó Tarja

Az egyik legnagyszerűbb alkatrész. Bontóból is remekül felhasználható, de természetesen a saját, gyári alkatrészek a legfrissebbek, így érdemes ehhez ragaszkodnunk. Rengeteg módon felhasználható, de leginkább grillezéshez javasolt a hűtőrendszer elfogyasztása.

Fék- Lapocka

A fékek az egyik legfontosabb részei a járműnek, és a saját biztonságunk érdekében fontos karbantartani, így a legjobban úgy tesszük, ha havi egyszer legalább lecseréljük, és a régi, elkopott fékeket egy nagy tálban némi burgonya, és fűszer társaságában addig sütjük, míg szét nem roppannak azok a tárcsák.

Motortér – Karaj

A járművünk fő alkatrésze. Itt történik az üzemanyag felhasználása, és itt termelődik a többi alkatrészhez is szorosan kapcsolódó gépzsír is. Épp ezért a motor felhasználása a leginkább sokoldalú. Magát a blokkot előszeretettel használják fel fokhagymás-sörös fűszerezéssel, főként kemencében sütve, de a hengerek, belső tömítések is sokak kedvencének alkotóelemei, a motortér csöveibe visszatöltve némi paprika felhasználásával kiváló gépkolbász készíthető belőle. A jármű legnemesebb szekciója is itt található: A szűzkompresszorból készül a legfinomabb étek.

Üzemanyagtartály – Oldalas, dagadó

Sokak kedvence, a gépzsír többnyire itt gyülemlik fel, ez a jármű gyári hibája, így ezen nem segít a gyakori olajcsere sem. Ebből kifolyólag zsírosabb ételekhez javasolt a felhasználása. ABS pörkölthöz, gyújtásvagdaltnak is kiváló.

Lengéscsillapítók – Csülök

Szintén a kemencés receptek egyik sztárja. Kívánja a folyamatos olajozást az elkészítés során, ettől fog tudni fogyasztás után olyan remekül ropogni. Ez főként a rugók és a toronycsapágyak száraz állaga miatt van, így könnyebben puhul.

Abroncsok – Köröm

A jármű egyik leginkább elkopott alkatrésze általában, azonban így is ízletesen elkészíthető. Lévén hogy kevesebb rajta az anyag, így leginkább főzve javasoljuk. Fontos, hogy felhasználás előtt alaposan tisztítsuk meg az úttestről felhalmozódott szennyeződésektől, rozsdától, egyéb alkatrészidegen mocskoktól.Egyik leggyakoribb felhasználási módja a bontókocsonya és a lengőkarsajt.

Kipufogórendszer – Comb, Hátsó comb

A kipufogórendszert több részre bontva is vásárolhatjuk kedvenc Inter Cars hentesünknél. A kipufogódob, a kipufogóvég, és a katalizátor remekül szeletelhető, klopfolás után kiváló rántáshoz. A középső kipufogó pedig pörköltekhez is használható.

Iratkozz fel hírlevelünkre!


Kövess minket közösségi oldalainkon!

Go to Top