fbpx

Érdekességek az autós történelemből, amiket lehet, hogy nem tudtál

2019-07-25T09:37:00+02:002019. július 25.|Címkék: , , |

0

Lassan járj, tovább érsz!

A világ első gyorshajtója 13 km/h-val száguldott végig az utcákon, Walter Arnold volt a száguldó sofőr, aki bezsebelte az első gyorshajtásért járó büntetést. Akkoriban óránként 3,2 km/h volt a megengedett sebesség, ennél még a gyalogosok is gyorsabbak voltak Az eset egy biciklis üldözésbe csapott át, de végül Arnoldot elkapták, és egy shillingre büntették 1896-ban.

Zenét az autókba!

A világ első autóba szánt rádióját a Paul és Joseph Galvin által alapított – Galvin Manufacturing Corporation dobta piacara 1930 -ban. Később Motorola márkanéven forgalmazott készülék az Amerikai Rádiógyártók Szövetségének gyűlésén mutatkozott be Atlantic Cityben, ahová Chicagoból vitték át. Az 1300 km -es út során a rádió végig tökéletesen működött. Érdekesség, hogy több országban is ellenezték a beépítését, mivel elvonja a figyelmet a vezetésről. Ma már eltudná képzelni autóját rádió nélkül?

Tükröm tükröm, mi van mögöttem?

 

Egészen 1911 – ig kell visszanyúlni az időben, hogy megtaláljuk a ma is használatos visszapillantó tükör első változatát. Ray Marmon szerelt maga elé tükröt a versenyautójára az Indianapolis 500 -ra készülve. Célja nem a biztonság fokozása volt, sokkal inkább a másodpilóta kiváltása. Hivatalosan 1921-ben jegyeztette be Elmer Berger, amely a hangzatos “COP – SPOTTER” (rendőrleső) névre hallgatott.

Iratkozz fel hírlevelünkre!


Kövess minket közösségi oldalainkon!

Go to Top