fbpx

Továbbfejlesztett MANN-FILTER FreciousPlus: új mércét állít az utastéri levegőszűrők elé

2019-06-03T13:55:38+02:002019. május 24.|Címkék: , , , , |

0

A fokozott teljesítményű freciousplus 2-vel a Mann-filter új mércét állít az utastéri levegőszűrés terén. Az új szűrő nem csak az ultrafinom részecskék leválasztásában jeleskedik, egyéb kívülről jövő vagy az utastérben jelenlévő, egészségére káros gázokat is képes megkötni. Természetesen az új szűrő is védelmet nyújt az allergénekkel, a baktériumokkal és a penészgombákkal szemben.

Az Egészségügyi Világszervezet (WHO) felmérése szerint a világ népességének 92 százaléka olyan helyen él, ahol a légszennyezettég mértéke túllépi a megengedett szintet. Az egyre szennyezettebb levegő a jármű utasterébe is behatol. Ezért a MANN+HUMMEL, a szűrők szakértője olyan fokozottan hatékony és átfogó szűrési technológiát fejlesztett ki a MANN-FILTER FreciousPlus 2 szűrőhöz, amely optimális levegőminőséget biztosít a járművön belül, ezenkívül az utasokat is védi.

Fokozott teljesítmény

A MANN-FILTER FreciousPlus 2 modellt a karbantartási időszak egészében átfogó hatékonyság jellemzi. Ultrafinom nanoszálak teszik teljessé, amelyek a hagyományos szűrőflízek szálainál kb. 100-szor vékonyabbak. A vékony szálak pókhálószerűen befedik az alattuk elhelyezett, durvább szálú szűrőrétegeket, így képesek felfogni az ultrafinom részecskéket. Ezáltal – az előző szűrőmodellhez képest – jelentősen megnő az új szűrő teljesítménye. Ami annyit jelent, hogy a FreciousPlus 2 a PM10 és PM2.5 mérettartományba eső finomszemcséken túl képes kiszűrni a még finomabb, PM1 mérettartományba eső, tehát az 1 mikrométer (0,0001 cm) alatti aerodinamikai átmérőjű részecskék 90%-át is. Ezenkívül a FreciousPlus 2 – maximális értékeket elérve – a 0,1 mikrométer alatti ultrafinom részecskék (UFP) akár 80%-át eltávolítja. Az összehasonlítás kedvéért: Ezek a rendkívül parányi szemcsék nagyjából 700-szor kisebbek az emberi haj átmérőjénél. Tüdőnk folyamatosan ki van téve a jelenlévő ultrafinom részecskéknek. Belélegezve a tüdőbe kerülhetnek, ahonnan jelentős részük a sejtfalakon keresztül a tüdőhólyagocskák mélyére hatol. Innen a véráramba juthatnak, és a keringési rendszeren keresztül a többi szervünket is elérhetik.

Rendkívül hatékony NO2-szűrés

A továbbfejlesztett FreciousPlus 2 az egészségre káros gázok és szagok csökkentésében is jelentően felülmúlja elődmodelljét: Sokkal hatékonyabban szűri ki a nitrogén-oxidokat, a kén-dioxidot és az ózont. Ezúttal csaknem tökéletes leválasztásról beszélhetünk, főként az egészségre káros NO2 tekintetében. Az elődmodelljéhez képest az új FreciousPlus 2 több mint 200-szor annyi ammóniát képes magába szívni, ezenkívül véd az illékony szerves vegyületektől, pl. a formaldehidtől, amelyet az utastérben felhasznált anyagok bocsátanak ki.

Az új FreciousPlus 2 az allergiát kiváltó anyagokat, az úgynevezett allergéneket, a baktériumokat és a penészgombákat is ugyanolyan kimagasló hatékonysággal szűri ki, mint az első generációs modell. Szinte az összes allergént megköti, ezenkívül megakadályozza, hogy a baktériumok és a penészgombák a szellőztető rendszeren keresztül a jármű utasterébe jussanak. A MANN-FILTER FreciousPlus 2 2019 elejétől, kiválasztott személygépjárművekhez lesz elérhető a cserealkatrészek független piacán. Az új generációs szűrő fokozatosan lép a meglévő készlet helyébe.

 

 

Iratkozz fel hírlevelünkre!


Kövess minket közösségi oldalainkon!

Go to Top