fbpx

Egy álomhajó fedélzetén

2019-05-24T15:48:31+02:002019. május 7.|Címkék: , , , , , |

0

2018. október 20. és október 27. napja között került megszervezésre az Inter Cars 2018. évi GOLD szintű utazása, melyen résztvevő mintegy 50 ügyfél azon szerencsések közé tartozott, akik közelről megismerhették, és egy élményekben gazdag hetet töltethettek el az MSC Cruises Mervaiglia nevű luxus tengerjáró hajójának fedélzetén.

A hajó nevéhez illő módon valóban „csodálatra méltó”, nem csak monumentalitását tekintve a maga 19 emeletével, hanem annak aprólékos, végtelenségig precíz kidolgozottságát illetően is. A hajó legmeghatározóbb része – az MSC más hajóján is visszaköszönő – swarovski kristályokkal kirakott lépcsőkkel övezett recepció rész, szegélyezve bárokkal, állandó zongorakíséret melletti élőzenével, valamint a Promenade-nak nevezett, – kicsit sem túlzóan – sétálóutcának minősülő hajórész, melynek mennyezete egy több mint 80 méter hosszú boltíves LED fal, mely a nap különböző szakaszaiban más-, és más csodás ábrázatot ölt. Így, ha valaki lemaradt volna a római sixtusi kápolna látogatásról, az megcsodálhatta annak kivetített mását a Promenade felett.

A hajón, mely 2017. évben a világ 4. legnagyobb óceánjáró hajója volt, nem feledkeznek meg sem a kis gyermekes családokról, sem a párban utazó utasokról sem. Számtalan szórakozási lehetőség, játszóház, kalandpark áll a gyermekek rendelkezésére, a felnőttek pedig a különféle bárok, éttermek kínálata mellett kellemesen eltöltethetik az időt a kaszinóban, a színházban, vagy épp a Cirque du Soleil társulat egy csoport előadójának műsorain, melynek állandó helyszíne a Meraviglia erre a célra kialakított előadóterme.

Szerencsésnek mondhatja magát csoportunk, hiszen 24-26 fokos kellemes késő nyári időjárás kísérte végig utunkat az olaszországi, spanyolországi és franciaországi megállóhelyeket érintő földközi tengeri kalandunkon. A hajóút első olyan állomása, ahol a városnézésre vágyó utasok elidőzhettek, Róma volt. Így aki nem a hajó medencéiben, vagy épp a hajókabinja saját teraszán kívánta elölteni az időt úgy önállóan, vagy a hajó általi szervezett kereteken belül sétálhatott egyet akár a Colosseumnál, vagy elmerülhetett az olasz gasztronómia élvezeteiben. A hajóút második napján Olaszország egy másik arcát, Szicília központját Palermót ismerhettük meg, mely számos templomával, néhol kicsit kopottas, de éppen annak eredetisége miatt csodálatos épületeivel teljesen más korba kalauzolja az oda látogatókat.

Palermót követte a harmadik olasz állomásunk Szardínia szigetén, Cagliari városa. A domboldalon épült csodaszép kikötővárosban érdemes nagy sétát téve felsétálni a legmagasabb pontra, ahonnan csodaszép kilátás nyílik a tengerre, és a kikötőre. Az út következő megállóhelye a már a Spanyolországhoz tartozó Mallorca szigete, a napsütéses Palma de Mallorca volt. Mallorca-ról azonban nem csak a tengerparti pihenésnek kell eszünkbe jutnia; a város ugyanis bővelkedik történelmi épületekben, melyek közül, ha csak egyet emelnénk ki, az biztosan a világ egyik legnagyobb katedrálisa, a La Seu katedrális lenne, mely elhelyezkedésében, méreteiben a város meghatározó eleme. Spanyol területen folytatva utunkat, Valencia csodálatos városába érkeztünk, ahol továbbélvezhettük a spanyol kultúra, gasztronómia adta élményeket. Utolsó előtti állomásunk Marseille hatalmas kikötője volt, ahol francia földekre evezve megint csak más városkép, más atmoszféra vett bennünket körül. Utazásunk utolsó napja, és egyben a hajótól való búcsúzás helyszíne az észak-olasz kikötőváros Genova volt.

Genovában kicsit többet időzött ugyan a csoportunk, tekintettel az akkor kezdődő olaszországi viharokra. Repülőnk nem tudott elindulni, így annak érdekében, hogy minél előbb, együtt, biztonságban haza érkezzen a csoport az Inter Cars kényelmes buszt biztosítva hozta haza vendégeit, akiknek megértését, és türelmét ezúton is, ismételten köszönjük! Így legalább elmondhatjuk, hogy földön, vízen, levegőben körbeutaztuk a Földközi-tengert!

Iratkozz fel hírlevelünkre!


Kövess minket közösségi oldalainkon!

Go to Top