fbpx

Tenneco elektronikus felfüggesztés

2019-06-03T12:46:07+02:002019. május 24.|Címkék: , , , |

0

A Tenneco elektronikus felfüggesztést szállít a vadonatúj 2018 Volvo XC40 compact crossover SUV számára

 

A Tenneco Inc.  – menetszabályozás- és emissziószabályzó termékek és rendszerek globális beszállítója – bejelentette, hogy a vadonatúj 2018 Volvo XC40 compact crossover SUV a Tenneco CVSAe adaptív felfüggesztési technológiájával rendelkezik, ami a Monroe® intelligens felfüggesztés portfólió része.

Egy jól bevált technológia, amely több mint 40 gépjárműmodellen van jelen, a Tenneco CVSAe félaktív felfüggesztési technológiája folyamatosan érzékeli a közúti és vezetési körülményeket és önállóan, valós időben szabályozza a csillapítási szinteket, ezzel kiváló kényelmet és kezelhetőséget biztosít. Mindegyik elektronikusan vezérelt lengéscsillapító egy központi vezérlőegységhez csatlakozik, amely minden 10. ezredmásodpercben képes újra beállítani a csillapítási jellemzőket jeladók adatai alapján, melyek a kerékgyorsítást, a karosszéria elmozdulását és a kormányzási szöget monitorizálják.

Egy külsőleg felszerelt elektronikus szelep a gépjármű „vezetési mód” vezérléséhez csatlakozik, lehetőséget adva a gépjárművezetők számára a nekik megfelelő beállítások kiválasztására. „A vezetők ma már magasabb szintű kényelmet és teljesítményt várnak el járműveiktől, valamint differenciált vezetési élményt” – mondta Neville Rudd, a Tenneco Global Ride Control alelnöke.

„A CVSAe, akárcsak más technológiák a Monroe intelligens felfüggesztés portfóliójából, egy rendkívül hangolható felfüggesztési megoldást kínál, amely optimális irányítást, kényelmet és úttartást biztosít különböző vezetési körülmények között.”

Az XC40 kiegészíti a Volvo XC60 közepes méretű és XC90 teljes méretű SUV modelleket, amelyek mindegyike a Tenneco CVSAe felfüggesztési rendszerével rendelkezik. A Tenneco a spanyolországi Emuában levő üzeméből fogja szállítani a CVSAe felfüggesztési technológiát a Volvo számára.

 

 

Iratkozz fel hírlevelünkre!


Kövess minket közösségi oldalainkon!

Go to Top