fbpx
Főoldal - Motor és tuning - Pipercross – A bolygó „leggyorsabb” szűrői

Pipercross – A bolygó „leggyorsabb” szűrői

2021-07-22T08:45:25+02:002021. július 22.|

0

A Pipercross több mint 35 éve törekszik a piac legjobb légszűrőinek kifejlesztésére mind teljesítmény, mind szűrés terén. A hab alkalmazása nagyobb szennyeződés-visszatartó képessége mellett sem korlátozza a levegő áramlását, ami lehetővé teszi a széleskörű alkalmazást kiváló teljesítmény mellett.

A gyártás az Egyesült Királyságban, kiváló minőségű alkatrészek felhasználásával történik. Minden szűrőt kézzel, lépésről lépésre készítenek, biztosítva a magas szintű minőségellenőrzést a folyamat minden szakaszában.

A habszűrők az anyag lyukacsos felépítése mellett – a pamutszűrőkhöz hasonlóan – olajat használnak a szennyeződések megkötésére, de más formátumban. Az összetett felépítésű hab különböző specifikációjú réteget tartalmaz, amelyek mindegyike a használat során különböző méretű részecskéket fog meg, miközben lehetővé teszi a levegő szabad áramlását, kiküszöbölve ezzel a teljesítményveszteséget, amelyet más szűrők elszenvednek.

Ezt a nagyszerű habformátumot versenycsapatok mellett fejlesztették ki, a fejlesztési forma pedig lehetővé tette a piacon a technológiailag legfejlettebb szűrők előállítását.

A Pipercross a legmodernebb tesztcella segítségével ellenőrzi, hogy a panelszűrők áramlási sebessége meghaladja-e az 1000 CFM (több, mint 28 köbméter / perc) sebességet, emellett vizsgálják a légnyomás-értékeket is, ezáltal a többszörös fejlesztési szakasz lehetővé teszi az OEM szűrőkkel szembeni összehasonlítást. A Pipercross így olyan utángyártott termékeket hoz létre, amelyek nem befolyásolják a gyártói garanciát.

Minden Pipercross panelszűrő direkt helyettesítőként szolgál, vagyis nincs szükség módosításokra a cseréhez. Egy akár otthon is elvégezhető munkával több mint 30% -kal nagyobb légáramlást érhetünk el.

A Pipercross azonban nem csupán panelszűrőkre szorítkozik: ezt a kiváló technológiát alkalmazza a légbeszívó rendszerektől kezdve a speciális versenyszűrőkig.

A szűrők karbantartása egyszerű: tisztítsa meg a filtert 30 000 kilométerenként vagy évente, hogy az csúcsformában maradhasson.

Panelszűrők

A Pipercross panelszűrő egyszerű, de hatékony megoldást jelenthet, hogy járműve „szabadabban lélegezzen”.

Felépítésének köszönhetően a különböző részecskéket különböző szinten szűri, a hab belsejében található olaj pedig a szennyeződések felfogása mellett annak szétterítését is segíti, megakadályozva ezzel az egy területen történő felhalmozódását.

 

Pipercross Competiton

A Pipercross Competition kínálat verseny/pálya/időfutam szegmensként indult, ám a gyártó úgy döntött, kiterjeszti ezt a speciális tudást.

A Pipercross sport levegőszűrők széles választéka sokféle stílusban és méretben elérhető rengeteg alkalmazáshoz.

 

 Univerzális szűrők

A Pipercross univerzális szűrői az egyedi és after-market szívó rendszerekhez, vagy közvetlenül a turbóhoz csatlakoztatva, sok járműben a gyári légszűrőház cseréjeként is alkalmazható megoldások.

A panelszűrőknél nagyobb felület több levegő áramlását teszi lehetővé.

 

 

Indukciós szettek

A Pipercross indukciós rendszerek a gyári légszűrőházat helyettesítve a lehető legnagyobb légáramlást biztosítják.

Valamennyi szűrő a Pipercross kompozit légáramlás-technológiáját használja, a rendszerek teljesítmény növelő hatását a gyártó szigorú teszteknek veti alá.

 

V1 Airbox

A Pipercross V1 Airboxokat a gyártó a szénszálas termékek feljesztésében jártas Arma Speed-del együttműködésben fejlesztette ki.

A precíz méretezés, illetve a légszűrő és a ház közötti tökéletes kapcsolat megnövelt teljesítményt nyújt a fordulatszám-tartományban, figyelemre méltó hatással bír mind a teljesítmény, mind a nyomaték tekintetében.

 

Forrás:

https://www.thepipercrossshop.co.uk/

 

 

 

Iratkozz fel hírlevelünkre!


Kövess minket közösségi oldalainkon!

Go to Top