fbpx

Lángoló autóval, tetőn csúszva ért célba a versenyző

2020-02-20T15:31:56+01:002020. február 28.|Címkék: , , |

0

Az utolsó körben bukta el a győzelmet Ryan Newman a Daytona 500-as NASCAR-versenyen, de célba ért.

Amerika legnépszerűbb autóverseny-sorozata, a NASCAR megkezdte a 2020-as szezont. Hagyományosan év elején tartják a legnagyobb presztízsértékű versenyt, a Daytona 500-ast, mely rendkívüli izgalmakat tartogatott.

Már megszokhattuk, hogy az oválpályás versenyeken az utolsó méterekig szoros csata zajlik a győzelemért, az idei győztes meghatározásához is meg kellett nézni a célfotót. Végül Danny Hamlin ünnepelhetett: a Toyota pilótája mindössze 14 ezreddel előzte meg a Forddal versenyző Ryan Blaney-t.

A célvonal előtt pár száz méterrel még Ryan Newman állt az élen, ám Blaney kibillentette az autó egyensúlyát, és nagy sebességével a falnak csapódott. Lendületének köszönhetően a Ford maradványai a többi versenyző elé pattantak vissza, akik szintén taszítottak egyet a roncson. Blaney át is csúszott a célvonalon, végül a kilencedik helyen rangsorolták.

A versenyzőt a baleset után kiszedték a lángok közül, és kórházba szállították kivizsgálásra. A NASCAR közlése szerint súlyos, de nem életveszélyes sérüléseket szenvedett.

Forrás: vezess.hu

Iratkozz fel hírlevelünkre!


Kövess minket közösségi oldalainkon!

Go to Top