fbpx
Főoldal - Mind - Brennero néven jöhet az első francia–olasz Alfa Romeo

Brennero néven jöhet az első francia–olasz Alfa Romeo

2021-01-20T09:47:39+01:002021. január 20.|Címkék: |

0

A Brenner-hágóról elnevezett autó egy kis méretű SUV lesz.

Közvetlenül a tavalyi év végén derült ki, hogy az Alfa Romeo elbúcsúzik a Giulietta modelltől, ami tíz évig volt a márka kínálatában. Ennek nyomán az olaszok összesen kétféle autót kínálnak majd: a Giuliát és a Stelviót.

A szűkös portfoliót hamarosan azonban gyarapíthatja több szabadidő-autó is. A hamarosan bemutatkozó Alfa Romeo Tonale mellett egy kisebb, úgynevezett szubkompakt crossover is érkezik majd a hírek szerint Brennero néven. Ez a modell lesz az összeolvadó francia–olasz PSA-FCA konszern első közös Alfája, amit majd Lengyelországban gyártanak, amelynek nyomán a Tycyben lévő üzemet már el is kezdték fejleszteni kétmilliárd eurós beruházással.

A B-szegmens, vagyis a kis méretű szabadidő-autók piaca az egyik leginkább versenyképes területe az európai autógyártásnak, amelyben manapság lassan minden hajtási móddal érdemes piacra lépni: a benzinmotoros alapverziók mellett a hibrid és teljesen elektromos variánsokkal is.

A modell olyan autók alapjaival osztozik majd, mint a Citroen C4 vagy a Peugeot 2008-as. A hírek szerint a PSA vezetősége már korábban felszólította az olaszokat, hogy önállóan már ne tervezzenek ebben a méretben saját modellt, mert a jövőben, ha a két autóipari cég összeolvadt, a PSA moduláris platformját fogják majd használni.

Forrás: hvg.hu

Iratkozz fel hírlevelünkre!


Kövess minket közösségi oldalainkon!

Go to Top