fbpx

GATEWAY SECURITY – új mumus az autószerelők számára?!

2020-09-25T09:06:55+02:002020. szeptember 28.|

0

Európában 2020. május 22.-től kezdődően minden új járműmodellnek kódolt hozzáférésű diagnosztikával kell működnie. Emiatt a gépjárműgyártók már tervezik a járműelektronikák OBD-csatlakozón keresztüli hozzáférésének védelmét.

Az FCA csoporthoz (FIAT és Chrysler) tartozó márkák, valamint a Mercedes Benz már be is vezette a védelem első elemeit. Ez azt jelenti, hogy a jövőben csak megfelelő jogosultsággal rendelkező autószerelők rendelkeznek majd azzal a lehetőséggel, hogy az autókon átfogó diagnosztikát végezhessenek.

Az ok amiért a Secutity Gateway beépítésre került az FCA cégcsoport járműveibe az az, hogy 2015-ben néhány hacker wireless hálózaton keresztül teljes egészében átvette az irányítást a Jepp Cherokee gépkocsik felett.

A járműdiagnosztika során, internetkapcsolaton alapuló, online protokollon keresztül kell megkapniuk a szükséges biztonsági jogosultságot, ami lehetővé teszi a járművel való kommunikációt. Ennek a megoldásnak az előfeltétele, a stabil internetkapcsolat a diagnosztika időtartama alatt.

A Security Gateway Module (SGW) lehetetlenné teszi, ha nem gyári műszerrel az ECU-felé bejussunk, hibakódot töröljünk, illesztési műveletet végezzünk, beavatkozót teszteljünk és még számos ilyen irányú kommunikációval végrehajtható műveletet elvégezzünk.

Mivel egyre több járműgyártó jelenleg tervezi a biztonsági intézkedések – gateway security – bevezetését, így Hella Gutmann úgy döntött, hogy 2020 végén egy harmadik lépés részeként bevezeti a teljes kiberbiztonsági menedzsmentet a mega macs szoftverben. A márkától és a biztonsági rendszerektől függően ez az OE-kompatibilis integráció lehetővé teszi a felhasználók számára, hogy különféle gyártói portálokat válasszanak, és a funkciókat közvetlenül a Mega Macs készülékekből aktiválják. A cél, hogy a független műhelyek biztosítsák, időtakarékos megoldással, több márkán keresztül történő felhasználásra a diagnosztikát.

Miután a műhelyek telepítették az 59-ös verziót, képesek lesznek a mega macsokkal diagnosztikát végezni a gateway security biztonsági rendszerrel ellátott Mercedes modellekben.

Az Ihringen, a Hella Gutmann Solutions GmbH, körülbelül 500 alkalmazottal rendelkezik. A cég székhelye Ihringen / Breisach, Németország, és a Hella Gutmann csoporthoz tartozik, amely a HELLA GmbH & Co. KGaA társasága. Fő termékpalettánk professzionális felszereléssel rendelkezik az autóipari műhelyek, autókereskedések és autótechnikai ügynökségek számára. Alaptermékeink az adatok, szoftverek, eszközök és eszközök a diagnosztikához, a kipufogógáz-kibocsátási tesztekhez, a fényszórók beállítása, a rendszer ellenőrzése és a kapcsolódó mérési technológia. 24 ország mintegy 45 000 autóipari vállalata naponta használja fel a Hella Gutmann Solutions eszközöit és szakértelmét. Előnyöket élveznek a magas szintű német minőségi szabványok és az ügyfélorientált szolgáltatások, például a műszaki segélyvonalunk, a műszaki képzés, a műszaki adatok, valamint az értékesítés és marketing támogatása.

 

Forrás: www.hella-gutmann.com/de/hella-gutmann/presse/

Iratkozz fel hírlevelünkre!


Kövess minket közösségi oldalainkon!

Go to Top