fbpx

VIP GOLD MSC Földközi tenger luxushajóút beszámoló

2019-11-21T09:12:50+01:002019. november 21.|Címkék: , , , , , , , , , , |

0

Utazásunk Október végére esett, szerencsére igazi indián nyár volt. 8 nap alatt 3 ország híres városait is körbejártunk.

Olaszország látványos partjain túl Franciaország és Spanyolország partain és szigetein is elidőzhettünk.

Rögtön a második napunkat a franciaországi Cannes-ben töltöttük. A félnapos kirándulásunk során ellátogattunk Monacóba, Monte Carloba és Nizzába. Egy rövid buszozás után megérkeztünk a híres monacói sziklához, majd egy gyalogtúra során felkerestük a turistalátványosságokat és az ikonikus Monte Carlo Casinot, közvetlenül a Hotel de Paris mellett.

Monte Carlo felfedezése után tovább utaztunk Nizzába a látványos Moyenne Corniche úton. Az út során Nizza összes kiemelkedő látványoságát megcsodáltuk. A Promenade des Anglais, a legendás Negresco Hotel, az Orosz Orthodox Székesegyház a jellegzetes hagyma kupoláival és élénk színű kerámia arculatával mind mind rendkívüli látnivalók.

A fárasztó, de élményteli nap kipihenése után bevettük a spanyol Mallorca szigetét.

Az autóbuszos városnézés első állomása a Castillo de Belver, ahonnan csodálatos kilátás nyílik Palma de Mallorcára. Valldemossa igazi gyöngyszem a sziget belsejében, 400m magasan a Tramuntana hegyen. Visszatérve a fővárosba bejártuk a Katedrálist és az El Almudeina Palotát.

(Elgondolkoztam, hogy ott maradok.)

Mallorca után Barcelonába mentünk. Kirándulásunkat a Montjuic hegyi kilátónál kezdtük, ahonnan gyönyörű panoráma nyílik az egész városra. A Colombus emlékmű érintésével, panorámás városnézésünk során láthattuk az Olympiai falut, Bikaviadal arénát. Megnéztük Gaudi látványos alkotását, a Sagrada Familia-t, a most is épülő templomot, Barcelona szimbólumát.

(Barcelona egy igazi spanyol csoda!)

Az ötödik napon Korzika fővárosát, Ajaccio-t látogattuk meg. Városnézésünk során megtekintettük a Casone kerteket, amely a város leggyönyörűbb zöldövezete és a La Parata tengeri fokot, amely Ajaccio és egyben Korzika legszebb látnivalói közé tartozik. (Jó kis túra volt…)

A hatodik napon Genovában kötöttünk ki, ahol elképesztő ez a Toszkán hangulat, de mind ez semmi, a hetedik nap programjához képest, amikor La Speziában kötöttünk ki, és meglátogattuk a híres Cinque Terre 5 kis városát, ahol igazi olasz, toszkán hangulat és nyugalom uralkodik. A kilátásról nem is beszélve, egész életemben nézegetném onnan a tengert!

Bárcsak ne kellett volna hazajönni!

 

Iratkozz fel hírlevelünkre!


Kövess minket közösségi oldalainkon!

Go to Top