Robert Kubica újra DTM-ben

A sportesemények befagyasztása után a sportolók is lassan visszatérnek a maguk kerékvágásába. Rober tKubica sincs ezzel másképp – a DTM Nürburgring-i tesztelésén vett részt a lengyel pilóta.

Kezdődik a Német DTM sorozat, melynek idén Robert Kubica is részese lesz! Első szezonját kezdheti hivatalos DTM pilótaként és elsőként ülhet volán mögé az ORLEN Team ART versenyautójában is a PLATINUM ORLEN OIL támogatottja: Robert Kubica.

Ebben a szezonban Robert Kubica tesztpilótai szerepköröket vállal majd az Alfa Romeo Racing ORLEN csapatában a DTM bajnokságban vállalt feladatai mellett. Ezek a lehetőségek biztosítják számára, hogy két különböző perspektívából is megtapasztalhassa a versenyzést. Emellett külön kihívást jelent majd számára a két versenynaptár összeegyeztetése is.

Amikor a DTM és a Formula-1 közötti különbségekről van szó, mindenek felett a teljesítmény ami nagy mértékben eltér a két sportágban. Az első és leginkább szembetűnő különbség, ami egy laikus számára is észrevehető, az az, hogy egy DTM autónak van teteje. Az aerodinamika, amely az F1-es autók legnagyobb karakterisztikája, a DTM autókon is erősen jelen van, sokkal nagyobb mérétkben, mint például egy túraautón. Talán összefoglalhatnánk úgy, hogy a DTM autók egyfajta keveréke az autók és GT autók vegyületének – monda Robert Kubica

 

A DTM tesztek Június 11-ig tartottak a Nürburgringen. Kubica első hivatalos rajta augusztus elején lesz a belga Spa-Francorchamps pályán.

2020.08.13.

Ezen a weboldalon sütiket használunk.
Adatvédelmi nyilatkozat