fbpx

Turán Frigyes önkéntes munkával segít

2020-05-08T11:02:07+02:002020. május 12.|Címkék: , , |

0

A közeljövőben már tesztelné a Volkswagen Polo GTI R5-ös versenyautót az Európa-bajnoki futamgyőztes Turán Frigyes, Bagaméri László ralipáros, de a koronavírus-járvány miatt elrendelt korlátozások enyhítését követően még vár a pontosabb információkra.

„Fontos tudnunk, hogy mikor és milyen területen várható az első verseny, mert ennek fényében tudjuk elkezdeni tervezni a tesztelésünket” – mondta az MTI-nek Turán Frigyes, aki tavaly novemberben megnyerte az országos bajnokság utolsó futamát, a Nyíregyházán és környékén rendezett Rally Hungary elnevezésű Eb-szezonzárót.

„Március elején néhány kilométert még meg tudtunk tenni az új autóval, így van már némi tapasztalatunk, de a kihagyás után mindenképpen vissza kell szoknunk és bele kell rázódnunk” – mondta a Shell Helix Ultra csapatának pilótája, aki „nagy pozitívumnak” tartja, hogy ha még nem is versenyen, de vissza tudnak ülni a versenyautóba.

Az országos ralibajnokság a járvány miatt nem kezdődött el idén, a hivatalos döntés még nem született meg arról, hogy a szezon mikor kezdődhet, ugyanakkor a korlátozó intézkedések enyhítése nyomán a csapatok vélhetően hamarosan elkezdhetik a teszteléseket.

Turán Frigyes közben az egyik budapesti bevásárlóközponttal közösen 3000 darab segélycsomaggal támogatja hat szervezet, így többek között a Szent László Kórház és a Honvéd Kórház dolgozóinak a munkáját.

„Azon túl, hogy idősebb szeretteim miatt is komolyan veszem a biztonsági előírásokat, mindenképp támogatni szeretném valamilyen módon azokat, akik hivatásukból adódóan nap mint nap a frontvonalon teljesítenek, így most a versenyzés helyett az önkéntes munka került előtérbe nálam” – jelentette ki Turán.

Forrás: nemzetisport.hu

Iratkozz fel hírlevelünkre!


Kövess minket közösségi oldalainkon!

Go to Top