fbpx

A hosszú motorélet és a költségcsökkentés kulcsa: a Shell Rimula csúcsminőségű kenőanyagcsalád

2020-04-20T13:37:24+02:002020. április 23.|Címkék: , , , |

0

A Shell Rimula termékcsalád az egyik legismertebb és legelismertebb a nagyteljesítményű dízelmotorokhoz szánt motorolajok piacán. A jellemzően haszongépjárművekben használt erőforrások különösen nagy igénybevételnek vannak kitéve, ennek megfelelően pedig a megfelelő kenés kulcsfontosságú a hosszú üzemidő és a költségtakarékosság szempontjából.

A Shell Rimula motorolajok elsősorban a tehergépjárművek, a buszok, a mezőgazdasági gépjárművek és az építkezéseken használt nehézgépjárművek nagy terhelésű erőforrásainak tökéletes kenése jegyében születtek, és a motorok folyamatosan változó igényeihez alkalmazkodó olajipari technológiára épülnek. A munkagépekben használt erőforrások különösen nagy igénybevételnek vannak kitéve, ennek megfelelően a kiváló kenés kulcsfontosságú a hosszú üzemidő és a költségcsökkentés szempontjából.

A Shell Rimula motorolajok mindig kiváló védelmet biztosítanak a motornak: nem számít, hogy melegben, hidegben, hegymenetben, poros-sáros környezetben vagy egyéb szélsőséges viszonyok között üzemel a motor, minden helyzetben biztosított a maximális kenés. A megújult termékcsalád kialakításakor a szakemberek figyelembe vették a technológiák, illetve a vásárlói igények változásait, ugyanakkor a végfelhasználók és a szakma számára is megkönnyítették az adott feladathoz legjobban illő motorolaj kiválasztását.

Több tízmillió spórolható meg évente a Shell Rimula kenőanyagokkal

A szállítmányozással foglalkozó vállalatok életében is rendkívül fontos mutató a TCO, (total cost of ownership) a teljes üzemeltetési költés, amely azt jelenti, hogy nem csak a vásárlás, befektetés pillanatnyi, kézzel fogható költségét kell figyelembe venni, hanem az eszköz teljes élettartama alatt várható egyéb költségeket is. Ennek értelmében hosszú távon érdemes minőségi eszközöket, kenőanyagot vásárolni, ugyanis az alábbi eredmények is azt mutatják, hogy a későbbiekben ezek a befektetések megtérülnek.

„A Shell Rimula R6  LME 5W-30 néhány évvel ezelőtt segített egy magyar szállítmányozó vállalatnak az üzemanyag-megtakarításban. A 200, különböző gyártmányú járművet tartalmazó flotta éves fogyasztása a Rimula motorolaj használatának köszönhetően átlagosan 2,3 százalékot javult, amely éves szinten közel 25 millió forintos megtakarítást jelentett a vállalatnak” – mondta Tamás Tamás, az Orbico Hungary Kft. kenőanyag üzletágvezetője.

A Shell Rimula kenőanyagcsalád mellett a LubeAnalyst kenőolaj ellenőrző szolgáltatás is nagy segítséget nyújt, amely évek óta laborvizsgálatokkal bizonyítja, hogy a professzionális kenőolaj használat jelentős megtakarításokat eredményez és növeli a berendezések értékét. A megbízható szolgáltatás már korán felfedezi a potenciális hibaforrásokat, így a pontos szakvélemény alapján a tulajdonos gyorsan javítani tudja a fennálló műszaki problémákat. A Rimula termékekkel csökken a fogyasztás, az üzemeltetési költség és a környezetterhelés, valamint nő a motorélettartam.

„A LubeAnalyst keretében a Rimula termékekkel üzemelő flottákat folyamatosan vizsgáljuk, független laborvizsgálatokkal részletesen kielemezve az eredményeket, bebizonyítva, hogy az üzemeltetők számára a Shell Rimula termékek a gyakorlati felhasználás során is jelentős megtakarításokat eredményeznek. Az eddigi laborvizsgálatok egyben arra is fényt derítettek, hogy azonos futásteljesítmény után a korábban használt kenőanyagokénál alacsonyabb viszkozitású Shell Rimula termékek használata ellenére a kopás mértéke kisebbnek bizonyult a Shell Rimulával, ami felveti a jelenleg alkalmazott olajcsere-periódusok elnyújtásának lehetőségét, így ezen termékek használatával az alacsonyabb fogyasztáson és a hosszabb motorélettartamon felül az olajcserék költsége is mérsékelhetné az üzemeltetési költségeket, ezzel párhuzamosan csökkentve a környezetterhelést is” – teszi hozzá Tamás Tamás.

A Shell Rimula termékcsalád 5 teljesítményszinten elérhető (R3-R6 és Ultra). Csúcstermék a Shell Rimula Ultra 5W-30 motorolaj, valamint a Shell Rimula R6 LME 5W-30 motorolaj is kiemelkedő teljesítményt nyújt. A Shell LubeMatch weboldal segítségével könnyű és közérthető választást biztosít a cég a motorolajaik széles palettájából. Megújult portfóliójukkal csökkenteni kívánják a komplexitást, és egy forradalmian új, úgynevezett GTL (gas-to-liquids), másnéven Shell PurePlus előállítási technológiát alkalmaznak három top kategóriás teljesítményszintű termékükben, továbbá az egyedülálló minőséghez a Dynamic Protection (Shell Rimula R3-R4) és a Dynamic Protection Plus (Shell Rimula R5-R6 és Ultra) fejlesztések is jelentős mértékben hozzájárulnak.

A Shell Rimula termékek elérhetőek az InterCars Hungary portfóliójában.

 

Iratkozz fel hírlevelünkre!


Kövess minket közösségi oldalainkon!

Go to Top