fbpx

Garázsdoki rendel: Mazda 3

2021-07-23T09:05:56+02:002021. július 23.|Címkék: , , |

0

Az egyre fejlődő járműtechnika, elektronikai szempontból, kihívások elé állítják az autószerelőket. Az autóipar utóbbi 7 év fejlesztéseinek 85%-a az elektronikában összpontosultak. Egy mai autóban akár 154 vezérlőegység is előfordul és az előforduló hibajelenségek egyre jobban összefüggenek a különböző rendszerekkel, mivel ezek hálózatban (vagy akár hálózatokban) vannak összekötve. Az autóban lévő rendszerek szoftverei pedig a mai járművek elképesztő funkcionalitását teszik lehetővé a személyre szabástól az önvezetésig. A járműdiagnosztika egyre bonyolultabbá válik és egy egyszerű hiba, aminek a megoldása is egyszerű, legalábbis utólag nézve, komplex elektronikai vagy informatikai tudást igényel.

Ezeknek a kihívásoknak próbálunk eleget tenni a Hella Tech World segítségével,  konkrét autóknál, konkrét hibajelenségekre, konkrét megoldásokat adni a Garázsdoki cikksorozatunkban.

 

Mai pácinesünk: Mazda3.

Szimptóma: A légkondicionáló kompresszorból érkező zajok.

Jármű pontos típusa: Mazda 3 (BL), Modellév: 2010 – 2011.

 

Kommentár:

Ha a fent említett jármű légkondicionáló rendszerének működése során “sípoló” zajok hallatszanak a motortérből, ennek oka lehet a légkondicionáló kompresszor mágneses kuplungjának nem megfelelő vonzereje.

Terápiás kondíciók:

Nincs.

Terápia:

Ha a kompresszor tápellátása rendben van, amikor a mágneses tengelykapcsoló be van kapcsolva és más típusú hibák (helytelen hűtőközeg-mennyiség) kizárhatók, akkor a mágneses tengelykapcsolót vagy a kompresszort ki kell cserélni.

Forrás: https://www.hella.com/techworld/au/bi/Mazda-3-BL-Noises-coming-from-air-conditioning-compressor-53954/

Iratkozz fel hírlevelünkre!


Kövess minket közösségi oldalainkon!

Go to Top