Főoldal - Garázsipar - Garázsdoki rendel: Range Rover Sport V8

Garázsdoki rendel: Range Rover Sport V8

2021-04-07T10:49:58+02:002021. április 7.|Címkék: , |

0

Az egyre fejlődő járműtechnika, elektronikai szempontból, kihívások elé állítják az autószerelőket. Az autóipar utóbbi 7 év fejlesztéseinek 85%-a az elektronikában összpontosultak. Egy mai autóban akár 154 vezérlőegység is előfordul és az előforduló hibajelenségek egyre jobban összefüggenek a különböző rendszerekkel, mivel ezek hálózatban (vagy akár hálózatokban) vannak összekötve. Az autóban lévő rendszerek szoftverei pedig a mai járművek elképesztő funkcionalitását teszik lehetővé a személyre szabástól az önvezetésig. A járműdiagnosztika egyre bonyolultabbá válik és egy egyszerű hiba, aminek a megoldása is egyszerű, legalábbis utólag nézve, komplex elektronikai vagy informatikai tudást igényel.

Ezeknek a kihívásoknak próbálunk eleget tenni a Hella Tech World segítségével,  konkrét autóknál, konkrét hibajelenségekre, konkrét megoldásokat adni a Garázsdoki cikksorozatunkban.

Mai pácinesünk: Range Rover Sport V8.

Szimptóma: Zaj (recsegés/nyikorgás) a műszerfal területén.

Jármű pontos típusa: Range Rover Sport V8 – 4.2L (2006-2008) és LR3 (2005-2008).

Kommentár:

Ha a műszerfal területén olyan zajok vannak, mint például a recsegés és a nyikorgás a Range Rover Sportban, akkor a pontos okot nehéz meghatározni; valószínűleg a recirkulációs terelőlapátok hajtótengelyei között keletkezett szennyeződés okozza.

 

Terápiás kondíciók:

Ez a zaj érezhetően növekszik, ha a légkondicionálót keringtető funkcióba állítják.

 

Terápia:

Megoldás:

– Olajozza meg a recirkulációs hajtótengelyeket.

– Ehhez távolítsa el a kesztyűtartót, az audió-rendszer oldalsó fedelét, a jobb középkonzol fedőlapjait és a kesztyűtartó fedőlapjait (az elhelyezéseket lásd a dokumentációban).

– Miután eltávolította ezeket a részeket, kapcsolja be a gyújtást és állítsa a légkondicionálót friss levegőre.

– A hajtótengelyek már láthatók.

– Kapcsolja ki a gyújtást, és kenje meg a rudakat megfelelő kenőanyaggal.

– Kapcsolja be újra a gyújtást, és kapcsolja a légkondicionálót többször (legfeljebb tízszer) a friss levegőről a visszavezetés üzemmódra.

– Ha a zaj már nem jelentkezik, helyezze vissza az alkatrészeket.

 

Forrás:

https://www.hella.com/techworld/au/bi/Range-Rover-Sport-V8-Noise-creaking-squeaking-in-the-area-of-the-dashboard-9646/?pk_campaign=htw_newsletter&pk_source=newsletter&pk_medium=email&pk_content=march1

Iratkozz fel hírlevelünkre!


Kövess minket közösségi oldalainkon!

Go to Top