fbpx

Érdekel, hogy néz ki egy gumi belseje menet közben?

2020-08-06T07:46:05+02:002020. augusztus 6.|Címkék: |

0

Egy GoPro kamerával készített videóban most te is megnézheted.

Sokan elfelejtik, hogy a felfüggesztés mellett az autón lévő gumiabroncsok is fontos szerepet töltenek be a lengéscsillapítás folyamatában. Ha érdekel, mi történik egy gumi belsejében, miközben a kocsi mozgásban van, a Warped Perception YouTube-csatorna jóvoltából most megtudhatod.

„Az egyik fő oka annak, hogy elkezdtem YouTube videókat csinálni az volt, hogy feszegessük a határokat, és olyan dolgokat mutassunk meg a nézőknek, amiket máshol nem láthatnak” – mondta a csatorna szerkesztője a felvétel elején. Az amerikai Matt Mikka a felnire erősítette a GoPro kamerát, egy USB-kábelt, egy külső akkumulátort és egy lámpát. Az első leküzdendő kihívás ezek beszerelése volt. Ezt követően visszakerült a gumi a felnire – már ez is lenyűgöző, ritkán tapasztalható látvány. Figyelj a hanghatásokra is a videóban!

A kerék a helyén, indulhat a teszt, melyhez Matt egy Mercedes-modellt használt. Már a kezdeti, lassú gurulás során látszik, hogy apró törmelékek válnak le az abroncs felületéről. A videó készítője előre- és hátramenetben is vizsgálja a gumi működését, majd magasabb sebességre kapcsol, és annyira keményen belemegy a kanyarba, hogy a gumi felülete találkozik a GoPro kamerával. Szerencsére a technika is túlélte a kalandot.

Ha érdekel, mi történik pontosan egy gumibelsőben menet közben, nézd meg a videót!

Forrás: alapjarat.hu

Iratkozz fel hírlevelünkre!


Kövess minket közösségi oldalainkon!

Go to Top