fbpx

Itt az idei magyar nyárigumiteszt eredménye

2020-04-21T09:16:28+02:002020. április 17.|Címkék: , , , , , , |

0

Idén is a legnépszerűbb, 16 col átmérőjű abroncsokat vizsgálták, igaz nem teljesen nyári, hanem tavaszi időjárási körülmények között.

Bár biztosan alaposan megkavarja a járvány a szezonális abroncscseréket is, tájékozódni addig érdemes, amíg lehetőségünk van egyáltalán a gumishoz eljutni.

A téli tesztek után az idei nyárigumi-tesztet is a Hungaroring tanpályáján végezték el az Autónavigátor oldal és a Nonstopgumi szevezésében. A választás most a 205/55 R16 méretű nyári abroncsokra esett, ez a legnagyobb darabszámban fogyó méret Magyarországon. A kifejezetten nyári abroncsok mellett két-két négy évszakos, illetve két-két téli szett is mérkőzött az új garnitúrák között.

A szakértők egyebek mellett azt is vizsgálták, miként viselkedik az autó egy használt, még a törvényi előírásoknak megfelelő nyári szettel, illetve hogy egy négy éves, még nem teljesen elhasznált téli gumival milyen értékeket produkál a próbapályán a tavaszi, 18-20 fokos hőmérsékleten.

A tesztek nyomán az idei győztes, a Michelin Primacy 4 lett, ami fékezhetőség, kanyarjellemzők, zajszint alapján, száraz és vizes úton is a legjobb volt. Kiderült az is, hogy a tudása alapján egy-egy középkategóriás abroncs is kifejezetten ajánlható.

© autonavigator.hu

Az elérhető maximális pontszám 96,5 százalékát hozta a Michelin Primacy 4, de 90 százalék felett teljesített a Goodyear EfficientGrip Performance 2 is. A prémium márkák mellett a Firestone Roadhawk tudása ár-érték arányban nagyon jónak bizonyult.

A legolcsóbbjának számító Taurus abroncs és a négyévszakos Barum is kielégítő eredményt ért el, a használt nyári és az egész éves Michelin CrossClimate+ gumi azonban csak feltételesen kielégítő minősítést kapott.

A téli abroncsok, legyen szó újról vagy használtról, egyértelműen nem megfelelőek már tavaszi időjárási körülmények között sem. Nem csupán átlag feletti fékutat és átlag alatti kanyarjellemzőket, hanem átlag feletti kopást is mutattak.

Forrás: hvg.hu

Iratkozz fel hírlevelünkre!


Kövess minket közösségi oldalainkon!

Go to Top