fbpx

Michelin Pilot Sport SUV abroncs

2019-05-24T14:58:57+02:002019. május 23.|Címkék: , , |

1

MICHELIN Pilot Sport 4 SUV abroncs

Az utóbbi években, több nagy teljesítményű SUV-modell megjelenésének hatására a szabadidőautó járműszegmensben igen jelentős piaci bővülés tapasztalható. Ez újabb kihívást jelent az abroncsgyártók számára is: magasabb, a személy- vagy sportautókénál jóval magasabban elhelyezkedő tömegközéppontú, sokkal nehezebb felépítményű járművekre kell egyre több és egyre jobb termékeket kínálniuk – az ilyen abroncsokra ráadásul nagyobb oldalirányú és centrifugális igénybevétel is jellemző. A Michelin ezért fejlesztette ki legújabb Michelin Pilot Sport 4 SUV abroncsát, amelyet azonban inkább a SUV-modellek igényeire kifejlesztett vérbeli sportabroncsként jellemezhetünk, mint sportos SUV-abroncsként. Az új Michelin Pilot Sport 4 SUV gumiabroncsot a Michelin Latitude Sport 3 termékek legújabb generációjaként minden típusú SUV illetve összkerékhajtású járműre ajánlják, kompakt, közepes méretű, prémium, ill. az utóbbi időkben egyre szaporodó sportos SUV-modellekre egyaránt. Az új termék tükrözi a Michelin innovációs erejét, és a legújabb generációs, Michelin Pilot Sport termékekben használt technológiák felhasználásával készült. Legfontosabb jellemzői a nagy sebességnél is tapasztalható pontos kormányozhatóság, megbízható úttartás, stabilitás, biztonság és a hosszú élettartam.

A Michelin Pilot Sport 4 SUV lett a legújabb nagy teljesítményű referenciatermék a sportos és prémium szabadidőautó modellek járműkategóriájában. A Michelin Pilot Sport termékcsalád legifjabb tagjaként a legigényesebb autógyárak közreműködésével készült, kifejezetten a konstruktőri elvárásoknak megfelelően, és a „családi” hagyományok szerint kimagasló teljesítmény, sokoldalú felhasználhatóság és magas szintű biztonság jellemzi.

A Michelin Pilot Sport 4 SUV abroncs kényelmes, de nem elkényelmesedett: sportos járműhöz illően sportos vezetési élményt nyújt, száraz és nedves útfelületen egyaránt biztonságos, és tulajdonosa a konkurens termékekhez képest jóval hosszabb futásteljesítményre számíthat. A Michelin fejlesztőmérnökei a versenyabroncsok technológiai megoldásait és a legújabb Formula E-abroncsok fejlesztése közben megszerzett tudásukat használták fel, és építették bele az új termékbe.

Aszimmetrikus futómintázat

Az ultraérzékeny futófelület alkalmazkodik az útfelülethez: a mintázat, a felépítmény és az abroncsot alkotó anyagok állandó, dinamikus kölcsönhatásban állnak egymással, így a talpnyomat mindig optimális. Aszimmetrikus futókiképzésének köszönhetően az új Michelin Pilot Sport 4 SUV abroncs a konkurens termékekkel összehasonlítva kiemelkedő tapadást nyújt: a futó külső része a száraz, míg belső része a nedves tapadást segíti elő, az innovatív futókeverékbe pedig a legújabb generációs funkcionális elasztomerek1 és finomszemcsés szilika kerültek. A mintázati csatornákat úgy alakították ki, hogy merevebbé tegyék a mintázatot, és javítsák az oldalirányú tapadást. A pontos kormányozhatóság a mintázatba integrált „Dynamic Response” technológiának köszönhető, amely egy aramid és nylon összetételű hibrid szerkezeterősítő övbetét.

1 A funkcionális elasztomer olyan rugalmas polimer molekula, amely a szilika töltőanyag mennyiségét osztja el a keverékben, és javítja a keverék hatásmechanizmusát.

Kitűnő élettartam és erőteljes felépítmény

Az aszimmetrikus futófelület kiváló tapadása mellett az új Michelin Pilot Sport 4 SUV abroncs hosszú élettartammal is büszkélkedhet: a futón lévő merev gumiblokkok és a nagy sűrűségű, ellenálló dupla övbetét hosszú élettartamot és remek kopásállóságot biztosítanak a termék számára.

Nagyobb kényelem – kevesebb zaj

A termékfejlesztés során a zajterhelés és a kényelmi teljesítmény is javult: a külső gördülési zaj csökkent, kényelmesebb, illetve kevésbé fárasztó a vezetés, és ennek se a vezetési élmény se a termék biztonsági teljesítménye nem látta kárát.

Premium Touch Design: esztétikus megjelenés

Mint minden prémiumkategóriás Michelin termék, a Pilot Sport 4 SUV is rendelkezik az úgynevezett bársonyos oldalfallal, hivatalos nevén a „Michelin Premium Touch Technology®” technológiával. A sportos prémium SUV-modellek nagy részére nagyméretű, alumíniumötvözetből készült felnik és keskeny oldalfalú abroncsok kerülnek, a Michelin Pilot Sport 4 SUV abroncsot pedig gyakorlatiassági és esztétikai megfontolásból peremvédővel is ellátták, hogy a járdaszegély melletti parkolás is biztonságos manőver lehessen.

A független abroncstesztek nagy nyertese

A Michelin Pilot Sport 4 SUV abroncs kategóriájának új referenciatermékévé vált – már most a legjobb terméknek számít. A német független tesztintézet, a TÜV SÜD vizsgálatai szerint a Michelin Pilot Sport 4 SUV több fontos teljesítménykategóriában is jobban teljesített a hat legnagyobb konkurens terméknél.

 Biztonságos abroncs – tartós teljesítmény  Első helyezés száraz(1) és nedves(2) útfelületen végzett fékhatás-teszteken A Michelin Pilot Sport 4 SUV abroncs száraz és nedves útfelületen végzett fékteszteken egyaránt jobban teljesít, mint a konkurens termékek. A TÜV SÜD által végzett tesztek eredménye azt mutatta, hogy száraz útfelületen a Michelin Pilot Sport 4 SUV abroncs fékútja 1,8 méterrel(1) rövidebb, mint az átlagos konkurens terméké.

MICHELIN PILOT SPORT 4 SUV-FÉKHATÁS SZÁRAZ ÚTFELÜLETEN TESZT(1)

MICHELIN PILOT SPORT 4 SUV-FÉKHATÁS NEDVES ÚTFELÜLETEN TESZT(3)

Teljesítmény nedves útfelületen(3)

1 050 m hosszú, nedves útfelületen nyújtott abroncsteljesítmény mérésére szolgáló pályaszakaszon Michelin Pilot Sport 4 SUV abronccsal a konkurens termékek átlagához képest 2,88 másodperccel(3) gyorsabb idő érhető el.

Élettartam, futásteljesítmény

Élettartam tekintetében a legfontosabb konkurens termékekhez képest jobban teljesít a Michelin Pilot Sport 4 SUV: a konkurensek átlagos futásához képest 9 100 km-rel(4) hosszabb futásteljesítmény érhető el vele.

MICHELIN PILOT SPORT 4 SUV-ÉLETTARTAM TESZT(4)

Méretkínálat

Az új Michelin Pilot Sport 4 SUV abroncsot 53 méretben forgalmazzuk 2019-ben, ezek közül 18 új méret* (a lenti táblázatban kékkel jelölve)

*olyan méret, amely idáig még nem szerepelt a Michelin (SUV és személyabroncs) hasonló technológiát felhasználó (standard vagy defekttűrő) kínálatában.

További információ:

https://www.michelin.hu/autogumi/michelin-pilot-sport-4-suv

 

 

Iratkozz fel hírlevelünkre!


Kövess minket közösségi oldalainkon!

Go to Top