Többé nem kell aggódni a defekt miatt: itt a Bridgestone új négyévszakos defekttűrő gumiabroncsa

Abroncs
2024.06.27.

A Bridgestone továbbfejlesztette a prémiumkategóriás négyévszakos túraautó-abroncsát az egyedülálló DriveGuard Run-Flat (RFT) defekttűrő technológia beépítésével. Ezen újításnak köszönhetően a járművezetők egy defekt esetén még további 80 kilométert is megtehetnek akár 80 km/órás sebességgel, így biztosítva számukra a teljes biztonságot, kényelmet és nyugalmat. Az elektromos járművekre is alkalmas Turanza All Season 6 ENLITEN a DriveGuard RFT-vel felszerelve kiváló fékteljesítményt nyújt bármely évszakban, különösképp hó- és futásteljesítményt tekintve.

A Bridgestone, a prémium gumiabroncsok és fenntartható mobilitási megoldások globális piacvezetője bemutatta a DriveGuard Run-Flat technológiával (RFT) ellátott Turanza All Season 6 ENLITEN gumiabroncsát. A portfólió legújabb, elektromos autókkal (EV) is kompatibilis tagja lehetővé teszi a járművezetők számára, hogy egy defekt után is megőrizzék uralmukat járművük felett, és biztonságosan haladjanak tovább 80 km-en keresztül, akár 80 km/órás sebességgel.[1]

 

„A Bridgestone Turanza All Season 6 ENLITEN DriveGuard RFT-vel felszerelt gumiabroncs tökéletes választás olyan vezetők számára, akik egész évben a biztonságot, kényelmet és nyugalmat keresik” – mondta el Stefano Sanchini, a Bridgestone EMEA (Európa, Közel-Kelet és Afrika) régió másodlagos piacra szánt személyabroncs üzletágának alelnöke. „Olyan egyedülálló abroncskészletet kínálunk a járművezetőknek, amely nemcsak az évszakok során teljesít, hanem lehetővé teszi számukra, hogy egy defekt után is biztonságosan folytassák útjukat1, amíg gondoskodni tudnak a kerékcseréről. Legújabb modellünknek köszönhetően – elektromos autók esetében is használható abroncs lévén – ezek az egyedülálló képességek bárki számára elérhetővé válnak.”

 

A Bridgestone élvonalbeli technológiái

 

Európa egyik legelismertebb független autóipari tesztelő intézete, a TÜV SÜD szerint az új, EV-képes Bridgestone gumiabroncs a kategóriájában legjobb fékezési képességgel rendelkezik nedves felületen, és kimagasló a teljesítménye száraz és havas körülmények között is[2] Emellett a TÜV SÜD megerősítette a kivételes havon nyújtott teljesítményét, az azon való tapadás, fékezés, kanyarodás és kezelhetőség terén mutatott hatékonyságát.[3] Emellett az új abroncs 20 százalékkal jobb futásteljesítményt biztosít elődjéhez képest, ami költséghatékonyságot és kisebb környezeti terhelést jelent.[4]

A Bridgestone ENLITEN technológiájának integrálása maximális biztonságot és kiemelkedő teljesítményt nyújt a járművezetők számára, miközben javítja a gumiabroncs fenntarthatósági jellemzőit, és teljes mértékben EV-kompatibilissé teszi. Az új Bridgestone Turanza All Season 6 ENLITEN DriveGuard RFT-vel megfelel minden jármű általános teljesítményigényének és az elektromos autók speciális követelményeinek egyaránt.

Az Európában kifejlesztett és gyártott Bridgestone Turanza All Season 6 ENLITEN DriveGuard RFT a 20 legkeresettebb méretben lesz kapható 16″ és 19″ között. 2024 szeptemberétől 14 méret lesz elérhető, a fennmaradó hat méret pedig 2025 januárjában kerül forgalomba.

 

A Bridgestone-ról Európában, a Közel-Keleten, Indiában és Afrikában:

A Bridgestone Európában, a Közel-Keleten, Indiában és Afrikában (Bridgestone EMIA) a biztonságos és fenntartható mobilitást szolgáló megoldások terén felhalmozott szakértelmének köszönhetően az abroncs- és gumiiparban világviszonylatban vezető Bridgestone Corporation regionális stratégiai vállalategysége. A Bridgestone EMIA, amelynek központja a belgiumi Zaventemben található, több mint 20 000 alkalmazottat foglalkoztat, és a térség 40 országában folytat üzleti tevékenységet.

A Bridgestone prémium gumiabroncsok, abroncstechnológiák és fejlett mobilitási megoldások változatos portfólióját kínálja. A vállalat jövőképe, hogy fenntartható megoldásokat kínáló vállalatként társadalmi és fogyasztói értéket nyújtson. A Bridgestone E8 kötelezettségvállalása egy széleskörű, globális, vállalati kötelezettségvállalás, amely világosan meghatározza azt az értéket, amelyet a vállalat a társadalom, az ügyfelek és a jövő generációi számára ígér nyolc fókuszterületen: energia, ökológia, hatékonyság, bővítés, gazdaság, érzelem, könnyítés és erősítés. Ezek iránytűként szolgálnak a stratégiai prioritások, a döntéshozatal és a cselekvések irányításához az üzleti tevékenység minden területén.

[1] 80km-en 80km/h sebességig. A defekt utáni vezetési távolság a jármű terhelésétől, a külső hőmérséklettől és a TPMS működésbe lépésének időpontjától függően változhat. A DriveGuard gumiabroncsok jelenleg nem állnak rendelkezésre kisteherautókhoz, és csak a gumiabroncsnyomás-ellenőrző rendszerrel (TPMS) felszerelt személygépkocsikhoz érhetők el.

[2] Nedves fékezés (80 km/h és 20 km/h között, távolság méterben): (27,2), Continental (28,3), Goodyear (28,9), Michelin (31,4) Száraz fékezés (100 km/h-tól 0 km/h-ig, távolság méterben): Michelin (37,8), Bridgestone (38,6), Continental (41,3), Goodyear (42,3) Havas fékezés (40 km/h-tól 5 km/h-ig, távolság méterben): Michelin (17,1), Bridgestone (17,3), Goodyear (17,5), Continental (18,0). A TÜV SÜD által a Bridgestone felkérésére 2022 februárjában a Bridgestone EUPG (Olaszország), Bridgestone SPG (Svédország) és ATP Papenburg (Németország) létesítményeiben, Volkswagen Golf VIII modellel, 205/55 R16 94V XL Turanza All Season 6 gumiabronccsal végzett tesztek, összehasonlítva az azonos szegmensben lévő fő versenytársak teljesítményével: Michelin CrossClimate 2, Continental AllSeasonContact és Goodyear Vector 4Season Gen3. TÜV SÜD-jelentés száma: 713281374.

[3] Második helyezett a havas úton elért teljesítmény tekintetében (gyorsulás, fékezés, oldalsó tapadás, kezelhetőség), átlagos értékelés %-ban: Michelin (101,5%), Bridgestone (100%), Goodyear (96,4%), Continental (95,8%). A TÜV SÜD által a Bridgestone felkérésére 2022 februárjában a Bridgestone EUPG (Olaszország), a Bridgestone SPG (Svédország) és az ATP Papenburg (Németország) létesítményeiben a Volkswagen Golf VIII modellel, 205/55 R16 94V XL Turanza All Season 6 gumiabronccsal végzett tesztek, összehasonlítva az azonos szegmensben lévő fő versenytársak teljesítményével: Michelin CrossClimate 2, Continental AllSeasonContact és Goodyear Vector 4Season Gen3. TÜV SÜD-jelentés száma: 713281374.

[4] A Bridgestone Turanza All Season 6 vs. Bridgestone Weather Control A005 EVO, ref. 205/55 R16, belső tesztek alapján. A TÜV SÜD által a Bridgestone felkérésére 2022 februárjában a Bridgestone EUPG (Olaszország), Bridgestone SPG (Svédország) és ATP Papenburg (Németország) létesítményeiben a Volkswagen Golf VIII modellel, 205/55 R16 94V XL Turanza All Season 6 gumiabronccsal végzett tesztek, összehasonlítva az azonos szegmensben lévő fő versenytársak teljesítményével: Michelin CrossClimate 2, Continental AllSeasonContact és Goodyear Vector 4Season Gen3. TÜV SÜD-jelentés száma: 713281374.

 

 

 

 

 

 

 

Kapcsolódó cikkek

Karosszéria emelés vs Felfüggesztés emelés: Melyik a megfelelő választás?

Van Hool felemelkedése és bukása

Prémium légszárító patronok OE minőségben a globális piacvezetőtől

Ez az új Astra HDX – az off-road Iveco T-Way speciálisabb rokona

Aki keres az talál!

Üzemanyagszűrő, a befecskendezési rendszer védőbástyája!

Ezen a weboldalon sütiket használunk.
Adatvédelmi nyilatkozat