A ZF elérhetővé teszi a vezetőt segítő rendszereit a haszongépjármű pótpiac számára

Tehergépjármű
2024.04.04.

A ZF elérhetővé teszi a vezetőt segítő rendszereit a haszongépjármű pótpiac számára

 

  • Az OE minőségű érzékelők először elérhetők a független utángyártott piacon

  • A ZF Aftermarket termékcsalád a teherautó-műhelyek alkatrészszükségleteinek nagy részét lefedi

  • A ZF a világ legnagyobb beszállítója a haszonjárműiparban

A német kormány előrejelzése szerint a kamionos teherforgalom 2051-re 46 százalékkal nő. A következő években a csomagküldő és autóbusz-társaságok is bővítik tevékenységüket. A haszongépjárművek szegmense ezért remek lehetőségeket kínál a műhelyek számára. De erős partnerre van szükségük ahhoz, hogy kihasználják ezeket. A világ legnagyobb haszongépjármű-beszállítójaként a ZF átfogó termékportfóliót kínál erre a piacra, több mint 70 000 cikkszámmal a WABCO integrációját követően, és évente több mint 400 új haszongépjármű-alkatrészt vezet be.

 

  1. 1. ábra Wabco OnLane ALERT Camera

Az Advanced Driver Assistance Systems (ADAS) (Fejlett vezetőtámogató rendszerek) meghonosodnak a haszongépjárművek piacán is. A teherautókat 2015 óta kell felszerelni automatikus vészfékező asszisztensekkel és sávelhagyásra figyelmeztető rendszerekkel. 2024-től további vezetőt segítő rendszerek lesznek kötelezőek az egész EU-ban. Ilyen például a sebesség-asszisztens, a kanyarodási asszisztens vagy a baleseti adatrögzítő. A független haszonjármű-műhelyek számára egyre nagyobb kihívást jelent a teherautók és autóbuszok karbantartása és javítása. Ebben az esetben azért, mert a vezetőtámogató rendszereket a javítás után ellenőrizni kell és újrakalibrálni. Ehhez a műhelyeknek is hozzá kell férniük a megfelelő pótalkatrészekhez, különösen a vezetőtámogató rendszerek adatait szolgáltató szenzorokhoz.

Ez az oka annak, hogy a ZF Aftermarket első alkalommal kínál érzékelőket haszongépjárművekhez a független utángyártott piacon WABCO márkanév alatt. Ezek az OnLaneALERT sávelhagyásra figyelmeztető rendszer elülső kamerája és az OnGuardACTIVE automatikus vészfékező rendszer radarérzékelője. A ZF Aftermarket számos DAF és Iveco haszonjármű-modellhez kínálja ezeket az alkatrészeket eredeti specifikációban és minőségben. A szükséges konzolok és burkolatok is megtalálhatók a kínálatban. Ezekkel az új kiegészítésekkel a független műhelyeknek lehetőségük nyílik a teljes javítás elvégzésére anélkül, hogy le kellene mondaniuk a szokásos beszállítójukkal való együttműködésről, különösen baleseti javítások esetén. A ZF Aftermarket azonban szeretné felhívni a figyelmet arra, hogy az érzékelőket telepítés után a járműgyártó eredeti diagnosztikai szoftverével kell programozni.

  1. 2. ábra Wabco OnGuard Radar

 

Az ADAS érzékelők jelentik a legújabb csúcspontot a ZF Aftermarket haszongépjármű-alkatrészeinek széles választékában, amelyek a ZF, Lemförder, Sachs, TRW és WABCO prémium márkái alatt érhetők el. Az alkatrészprogram gyakorlatilag minden karbantartási munkára kiterjed – a kormányzástól a tengelyekig, a felfüggesztéstől és lengéscsillapítóktól a fékekig. Ezen kívül vannak olyan hajtáselemek, mint a tengelykapcsolók és sebességváltók, valamint a légellátás és a kondicionálás. A ZF sebességváltókhoz szabott kenőanyagok, valamint szerszámok és speciális berendezések teszik teljessé a választékot.

 

A javítókészleteket különösen nagyra értékelik a műhelyek, mivel megkönnyítik a műhelymunkát és fokozzák a javítás minőségét. A tényleges pótalkatrészeken kívül tartalmazzák a professzionális javításhoz szükséges összes többi alkatrészt, mint például csavarokat, tömítéseket és a kenőanyagokat. A mellékelt javítási utasítások hatékony és problémamentes javítást tesznek lehetővé, és kiállnak a ZF Aftermarket azon igénye mellett, hogy ne csak termékekkel, hanem megoldásokkal is lássa el partnereit.

 

Megoldások – ez a kulcsszava annak a számos egyéb ajánlatnak is, amelyeket a ZF Aftermarket az alkatrészellátáson túl kínál műhelypartnereinek. Ez a cég saját diagnosztikai termékeivel kezdődik, amelyeket kifejezetten a ZF termékekhez terveztek, és amelyekre a cég jelenleg 48 000 licencet adott ki. Ezenkívül a ZF [pro]Academy technikai képzéseket kínál számos témakörben, hogy a műhelyek a jövőben is a lehető legjobb módon szolgálhassák ki ügyfeleiket.

 

Flottakezelés, mint kiegészítő szolgáltatás a haszongépjármű-cégek számára

 

A flottamenedzsment-rendszerekhez való hozzáférés a haszongépjármű-vállalatok számára is egyre fontosabbá válik, segítve őket flottáik hatékonyságának növelésében és a nem tervezett javítások elkerülésében. A ZF SCALAR és a ZF Bus Connect segítségével a ZF tökéletes csatlakoztatási eszközöket biztosít, amelyekhez világszerte már több mint 310 000 jármű kapcsolódik. A ZF SCALAR digitális flottakezelő platform mesterséges intelligencia alapú, automatizált döntéshozatal révén javítja a járműflották működését, és így magas hatékonyságot biztosít.

Szintén a flotta ügyfeleket célozza meg a CarPay-Diem, egy digitális üzemanyag- és fizetési rendszer, amely lehetővé teszi az üzemanyag- vagy töltőállomáson történő fizetési folyamat közvetlenül a járművön keresztül történő feldolgozását. Ez nemcsak a vezető kényelmét növeli, hanem az üzemanyag- és energiaköltségek azonnali átláthatóságát is biztosítja – ez különösen fontos az elektromos járművek és belső égésű motorok vegyes flottáinál.

A ZF Bus Connect számos funkciót kínál az autóbusz-flották működésének optimalizálásához, mint például a teljes járműpark élőképe, az üzemanyag-/energia-fogyasztás, a vezető viselkedése vagy a műszaki alkatrészek (pl. fékek) elhasználódása tekintetében, az optimalizálási lehetőségek megjelenítésével. Jelentéseket készít az előírások betartásáról, vagy adóigazolások alapjául a helyi tömegközlekedésben.

Forrás: Sensors for driver assistance systems expands ZF Aftermarket’s commercial vehicle range – ZF

 

Kapcsolódó cikkek

Philips izzók az Inter Cars kínálatában !

AZ EREDETI ALKATRÉSZEKKEL MEGEGYEZŐ MINŐSÉGŰ MONROE INTELLIGENT SUSPENSION RIDESENSE™ ELEKTRONIKUS CSILLAPÍTÓK

HOGYAN TARTHATJUK MEGFELELŐ ÁLLAPOTBAN AUTÓNK KLÍMARENDSZERÉT?

OSRAM – LEDriving Working Lights – FLUSH

Hogyan tarthatjuk megfelelő állapotban autónk klímarendszerét?

Ezen a weboldalon sütiket használunk.
Adatvédelmi nyilatkozat