A motorkerékpár felkészítése az új szezonra

Motor és tuning
2024.03.25.

A hó elolvadt, a hőmérséklet emelkedik és a nappalok végre egyre hosszabbak. Eljött az év azon időszaka, amikor a motorosok örülhetnek, mert itt az új motoros szezon. Mielőtt azonban felpattanna motorjára, quadjára vagy fűnyírójára, először el kell végeznie egy kis karbantartást.

 

Az akkumulátor ellenőrzése

Bízunk benne, hogy betartotta a télre javasolt óvintézkedéseket, hogy az akkumulátor friss maradjon a szezon kezdetéig. Mindazonáltal a motor beindítása vagy az akkumulátor feltöltése előtt érdemes elvégezni egy egyszerű, 4 lépéses ellenőrzést. Fontos biztonsági tanács: mindig viseljen védőkesztyűt és védőszemüveget a savszint ellenőrzése- valamint az akkumulátor feltöltése során.

  1. Ellenőrizze az érintkezőket, csatlakozásokat, csatlakozókat és kábeleket a sérülések, korrózió vagy törés szempontjából!
  2. Ellenőrizze az akkumulátorházat, hogy nincs-e rajta törés, szivárgás vagy elszíneződés!
  3. Ellenőrizze a savszintet (csak Powersports Freshpack akkumulátorok esetében), és ha szükséges, töltse fel desztillált vízzel!
  4. Ellenőrizze az akkumulátor feszültségét és szükség esetén töltse fel az akkumulátort!

 

Az optimális teljesítmény érdekében az akkumulátort teljesen fel kell tölteni. Az ajánlott töltőáram a névleges kapacitás 10%-a amperben (pl. egy 4 Ah-s akkumulátorhoz 0,4 A töltőáram szükséges).

 

VARTA Powersports – a megfelelő választás minden alkalmazáshoz

Nem számít, milyen járművel tervez motorozni ezen a nyáron, nálunk megvan a megfelelő akkumulátor hozzá. A VARTA® Powersports akkumulátorok segítségével a legtöbbet hozhatja ki választott járművéből, legyen szó motorkerékpárról, ATV-ről, UTV-ről, jet-skiről, robogóról vagy a legújabb fűnyíróról.

Minden VARTA Powersports akkumulátor speciális rácskialakítással és robusztus házszerkezettel rendelkezik a hosszabb élettartam és a maximális rezgésállóság érdekében, ellenáll az ismételt töltésnek, kisütésnek és kiváló teljesítményt nyújt változatos hőmérsékleti viszonyok között.

 

Powersports AGM – a maximális teljesítményért extrém körülmények között is

Minden VARTA Powersports akkumulátor csúcsteljesítményt nyújt, de ha csúcskategóriás motorkerékpárjának nagyobb energiaigénye van, pl. fűtött kormány, biztonsági rendszerek stb., az AGM technológia az optimális megoldás. A VARTA Powersports AGM-et úgy tervezték, hogy hosszabb élettartamot, csökkentett korróziót, alacsony üzemeltetési költségeket és kiváló hidegindítási teljesítményt nyújtson. Hosszabb élettartamúak az igényes alkalmazásokban, karbantartásmentesek és kiömlésbiztosak.

Powersports AGM Active modellel pedig pillanatok alatt elindulhat. Gyárilag üzembehelyezett, ami azt jelenti, hogy precíziós töltésű, előretöltött és tartósan lezárt, így készen áll az indulásra.

Keresd a VARTA termékeit az Inter Cars webkatalógusban!

Kapcsolódó cikkek

Sérült hengerfejtömítés – Mik a tünetek, hogyan diagnosztizálható, ki kell-e cserélni?

Poliuretán felfüggesztés elemek a TEDGUM-tól

Nem indul be a motorod tavasszal?

PolStarter – Önindítók és Generátorok Lengyelországból!

MEYLE Lamborghini a DTM-ben!

Ezen a weboldalon sütiket használunk.
Adatvédelmi nyilatkozat