Sparco DNS – 100% szenvedély

Motor és tuning
2024.02.22.

1977-ben két fiatal pilóta álma volt, hogy magasabb szintű biztonságot és a több stílust adjanak a motorsportnak – megszületett a Sparco.

40 év után az álom valósággá szilárdult.

Ez a Sparco története.

 

1977 – Egy álom valóra válik

Fiatalon könnyű nagyokat álmodni. A nehézség az, hogy megvalósítsuk őket. A Sparco így született, fiatal torinói pilótáinak álmából, akik úgy döntöttek, hogy biztonságosabbá teszik azt a világot, amelynek részei voltak, az autóversenyzés világát. Ez súlyos balesetek időszaka volt, és az FIA úgy döntött, hogy lépéseket tesz. Megjelenik a Sparco, és forradalmasítja a biztonság fogalmát.

 

1983 – Az első Forma-1-es világbajnokság

Nelson Piquet nyerte az F1-es világbajnokságot. A Sparco ezt vele együtt nyeri meg. Mindössze 5 évvel születése után a Sparco „nyert” egy világbajnokságot, és azonnal megkedvelte: ugyanebben az évben a rali-világbajnokságon diadalmaskodó Lancia 037-ben Sparco ülés volt. Ez az az év, amikor a Sparco elsajátít egy kiváló szokást, amelyet soha hagy elveszni: a győzelmet.

1990 – A tuning világa

A Sparco mindent a szenvedélyre összpontosít. 1990-ben egy különleges kapcsolat született, amely a Sparco-t a tuning rajongóhoz köti. Egyre többen vállalják, hogy adnak autójuk egyedi identitást érdemel. A Sparco úgy dönt, hogy meg kíván felelni az igényeiknek, és megkezdi az autók testreszabásához szükséges különféle tartozék gyártását.

1999 – Debütálás a szuperautókkal

A Sparco debütál a Supercars világában, megszületik a Sparco B2B. A Simbi-Stampal kompozit részlegének megvásárlása után a Sparco a széntechnológiára specializálódik, és innovatív sportülésekkel látja el a Supercar ipart. Ez a biztonság, a technológia és a stílus kombinációjának tökéletes megvalósítását jelenti.

2002 – A szén a jövő

A szén a jövő technológiája. A Sparco B2B divíziója gyorsan növekszik, és két éven belül a Bugattival, Lamborghinivel, Bentley-vel, Ferrarival, Maseratival, Alfa Romeóval, AMG-vel, Toro Rossóval való együttműködéssel büszkélkedhet. A világ leggyorsabb autói a Sparco-t választják.

2009 – Változás a vezetőségnél, többségi részvényes

Dr. Aldino Bellazzini válik a Sparco többségi részvényesévé, és mindent a termékinnovációra összpontosít. Vele a Sparco filozófiája új támogatót kapott. A biztonság és a stílus azok az alapvető fogalmak, amelyek körül a Sparco világa forog.

2017 – Prime SP16

A Prime SP-16, a világpremierként bemutatott, új tűzálló ruhaprojekt Forma-1-es pilóták számára: a világ legkönnyebb overálja (mindössze 240 g/m2) valósággá vált. A több mint két évet felölelő projekt újításokat reprezentál a szövet, a légáteresztő képesség és a kényelem terén. A Sparco ismét olyan magasra tette a lécet, amelyek egészen a közelmúltig elképzelhetetlen volt.

2018 – Új üzlet

Új távlatok születnek a Sparcónál: a versenyzés világában eltöltött 40 éves tapasztalatnak köszönhetően új nagy és fiatal vállalkozások születnek, amelyek képesek olyan tömegeket összegyűjteni, amelyeket a Volpiano cég a közelmúltig nem fedezett fel. Nagyon különböző koncepciók és termékek (játék termékek, biztonsági cipők – többek között), amelyekben közös a Sparco világának minősége, szenvedélye és technológiája.

 

Ma – Sparco számokban

A Sparco három kontinensen képviselteti magát a gyártásban: Európában, Amerikában és Afrikában. Termékei a világ 80 országába jutnak el. Együttműködnek a legfontosabb csapatokkal és gyártókkal a motorsport minden kategóriájában: McLaren, Peugeot, Aston Marton, Ford és Citroen (hogy csak néhányat említsünk). A Sparco büszke arra, hogy vezető szerepet tölt be az autózás világában.

Kapcsolódó cikkek

Sérült hengerfejtömítés – Mik a tünetek, hogyan diagnosztizálható, ki kell-e cserélni?

Poliuretán felfüggesztés elemek a TEDGUM-tól

Nem indul be a motorod tavasszal?

PolStarter – Önindítók és Generátorok Lengyelországból!

MEYLE Lamborghini a DTM-ben!

Ezen a weboldalon sütiket használunk.
Adatvédelmi nyilatkozat