LÉGSZÁRÍTÓ PATRONOK: SZÁRÍT, SZŰR, VÉD

Tehergépjármű
2024.02.01.

A tisztább sűrített levegő rendszereknek köszönhetően biztonságos fékezés minden alkalommal. Légszárító patronok olaj szeparátorokkal és anélkül a Knorr-Bremse-től, a szűréstechnológia piacvezetőjétől.

 

Száraz évszak a fékrendszerben

A sűrített levegő és a nedvesség nem fér össze, különösen nem egy haszongépjármű fékrendszerében. A pneumatikus rendszerbe kerülő aeroszolok felgyorsíthatják a kopást és lerövidíthetik a rendszer hasznos élettartamát. Ne engedje, hogy ez megtörténjen! A Knorr-Bremse légszárító patronok megbízhatóan szárítják a sűrített levegőt, ezzel védik az egész fékrendszert a befagyástól, a belső korróziótól és a csökkent fékteljesítménytől. A kiváló anyagoknak és optimális technológiának köszönhetően a Knorr-Bremse légkezelő rendszere biztosítja a hatékony és pontos sűrített levegőellátást. Bármikor!

Szakszerű légkezelés

Ne alkudjon meg a fékrendszer esetében! Soha nem alkuszunk. Bízzon a szakértelmünkben: több mint 30 millió legyártott patronnal és több, mint 20 éves tapasztalattal a Knorr-Bremse piacvezető helyen áll a szűréstechnológiában. Majdnem az összes nagyobb autógyár fejlesztő partnere vagyunk, pontosan tudjuk mit várnak az ügyfelek és a piac a hagyományos és mechatronikus légszárító rendszerektől: a lehető legnagyobb biztonságot, hatékonyságot és optimális viszonyt a szűrő teljesítmény és csere időközök között. Ez a szerviz nekünk az alap!

Knorr-Bremse patronok – a legjobb megoldás minden alkalmazáshoz

Egy méret mindenkinek? Azért nem olyan egyszerű. Patron választékunkban a légszárító betétek többféle változata áll rendelkezésre, amiből választani lehet. A megfelelő légszárító patront adjuk minden alkalmazáshoz – a jármű típusától, levegő felhasználásától és hátrelévő hasznos élettartamától függően. Mindezen túl a hagyományos és OSC Knorr-Bremse légszárító patronok egyaránt nagyszerű eredményeket érnek el a működőképességi vizsgálatok során a kompresszor próbapadon. Választékunk az alábbiakat tartalmazza:

 • Hagyományos szárító patronok, mint a jármű alkalmazások alap megoldása alacsony levegő felhasználással
 • Első osztályú olaj szeparátor patronok– a legjobb megoldás mindenféle célra
 • Újragyártott EconX®olaj szeparátor patronok idősebb tehergépkocsiknak amelyeknek már csak kevés ideje van hátra a hasznos élettartamból, de még profitálhatnak egy olaj szeparátorból

Knorr-Bremse hagyományos légszárító patronok

Az igazolt szárítási teljesítménynek köszönhetően a Knorr-Bremse standard légszárító patronja alapmegoldás az alacsony levegő felhasználással rendelkező pneumatikus jármű rendszerek esetében.

A hagyományos patron áttekintése:
 • Alacsony levegő felhasználású busz és tehergépkocsi alkalmazásokhoz
 • Alacsony hőmérsékleten történő alkalmazásokhoz egészen -45 °C fokig
 • Szerviz időközök akár évente (12 hónap)

Knorr-Bremse légszárító patronok olaj szeparátorral

Az első osztályú minőségű patront olaj szeparátorral a nagy levegő felhasználással rendelkező mechatronikus légszárító rendszerekhez és fékrendszerekhez fejlesztettük ki. Különösen büszkék vagyunk a Knorr-Bremse olaj szeparátor patronjára. A versenytársak számos egyéb patronjával ellentétben ez az eszköz a sűrített levegőt még azelőtt tisztítja meg a piszoktól és olaj részecskéktől, mielőtt az behaladna a szárításhoz használt szerbe. Még a legkisebb részecskéknek sincs semmi esélyük a pneumatikus rendszerbe jutásra. Ez a teljes fékrendszernek kiegészítő védelmet nyújt. A szárítási teljesítmény hosszú időn keresztül állandó szinten tartható fenn.

A Knorr-Bremse olaj szeparátor patron előnyei:
 • A legjobb szűrőminőség: az OSC az aeroszolok 99 százalékát kiszűri
 • A teljes fékrendszer hasznos élettartamát megnöveli
 • Javítja a rendszer biztonságát
 • Csökkenti az esélyét, hogy a járműnek állnia kelljen
 • A lehető legjobb viszony a szűrési teljesítmény és a csere időköz között: a szerviz akár 36 havonta elégséges

Knorr-Bremse EconX OSC légszárító patronok

Jó választás-e egy első osztályú olaj szeparátor patron cserealkatrésznek idősebb haszongépjárművekhez? Mindenképpen – az EconX változat, az újragyártott termék a Knorr-Bremse eredeti minőségében. Az EconX olaj szeparátorokkal egybeépített légszárító patronok ugyanazt tudják, mint az új, eredeti patronok. Különleges újragyártási folyamatunkban biztosítjuk, hogy az EconX változat teljesítse a megfelelő új termékre vonatkozó előírásokat is. A különbség csak annyi, hogy egyes alkotóelemek már használtak. Ezzel az EconX patronok olcsóbbak, és egyúttal várható hasznos élettartamuk is kisebb, éppúgy, mint a járműveké, amelyek maguk is túl vannak már életük delén.

Az EconX OSC légszárító patronok jellemzői:
 • Idősebb haszongépjárművekben használhatók
 • Az egész fékrendszer hasznos élettartamát növelik
 • Szervizelni elég akár csak 24 havonta
 • Energiát és nyersanyagokat takarítanak meg a használt termékek újrahasznosításával

 

Kapcsolódó cikkek

Innováció és minőség a fékrendszerek világában

A Shell immáron 17. alkalommal a világ vezető globális kenőanyag-gyártója

Sparco DNS – 100% szenvedély

Bemutatjuk a Valvoline-t

A megfelelő motorkerékpár abroncsok kiválasztása: típusok, méretek és tippek

A csörlő helyes használata

Ezen a weboldalon sütiket használunk.
Adatvédelmi nyilatkozat