Bosch gyújtógyertyák: hibrid járművekhez is megfelelő technika

Mind Személygépjármű
2024.02.01.

A korszerű gyújtógyertyák, mint például a Bosch EVO, már a legújabb hibrid alkalmazásokhoz is megfelelnek és készen állnak a jövő követelményeinek teljesítésére.

Már hosszú évek óta folyamatosan fejlesztik az elektromos járműveket. Átmeneti technikaként a benzinmotorral és elektromos hajtással egyaránt ellátott hibridjárművek száma is gyarapodik. Ezeknek a járműveknek a belső égésű motorjaira ugyanazok a károsanyag-kibocsátási előírások vonatkoznak, mint más benzinmotorokra. Ennek megfelelően a korszerű Bosch gyújtógyertyák bármiféle korlátozás nélkül használhatók hibridjárművekben is.

Bosch gyújtógyertyák: alkalmasak a hibridekhez

Az autósok nagyra értékelik, hogy csendes villanymotor helyettesíti a benzinmotort a belvárosi forgalomban, amikor pedig szükséges, hatékonyan támogatja azt nagy terheléssel járó üzemelés esetén – ez megkönnyebbülés a gyújtógyertyáknak. Ugyanakkor ez a hidegebb üzemelési állapotok nagyobb gyakoriságát is maga után vonja. Ez több korom képződését és a gyújtógyertya gyakoribb lehűlését okozza. Lerakódások alakulhatnak ki a szigetelőcsúcson, ami megváltoztathatja a szikraképződés útját, ami elégtelen szikrát vagy a legrosszabb esetben gyújtáshibát eredményezhet.

A Bosch gyújtógyertyákkal azonban ez nem fordulhat elő, mivel ilyen szélsőséges hőmérsékleti viszonyokat alkalmazó hidegindítási teszteken mennek keresztül.

Jövőközpontú technika: Bosch EVO gyújtógyertyák

A hibridjárművek állománya továbbra is gyarapodik majd, miközben a motorok egyre erősebbek és hatékonyabbak lesznek. A masszív Bosch EVO gyújtógyertyákat már eleve úgy terveztük, hogy eleget tegyenek ezeknek a jövőbeli igényeknek.

A Bosch gyújtógyertyák hidegindítási tesztjei:

1. fázis: mélyhűtés. A -20 °C hőmérsékletre lehűtött járművel rövid ideig egyes sebességfokozatban közlekednek, leállítják és ismét lehűtik.

2. fázis: gyújtás. Fél óra hűtés után a motort újból beindítják, felgyorsítanak és sebességfokozatokat is kapcsolnak. Ezt követően ismét lehűtik.
Az 1. és a 2. fázist tízszer megismétlik.

Gazdaságos megoldásnak tűnik olcsó gyújtógyertyákat beszerezni?

Akkor már nem, ha Ön megtudja, hogy mekkora kockázatot jelentenek ezek a motorra nézve – és milyen költséges javításokat vonnak maguk után.

A Bosch a gyújtógyertyák terén szerzett több mint egy évszázados tapasztalatával a nagyon olcsón kínált hamisítványokat tesztelt. Ennek során a kinézetet, a szerkezeti felépítést és a felhasznált anyagokat elemezték. Az eredmények egyértelműek – az olcsó gyújtógyertyák jelentős minőségi hibákat mutattak, amelyek veszélyeztetik a motort és a katalizátort.

A Bosch Gyújtógyertyák az Inter Cars webshopjában elérhetőek:

Kapcsolódó cikkek

Innováció és minőség a fékrendszerek világában

A Shell immáron 17. alkalommal a világ vezető globális kenőanyag-gyártója

Sparco DNS – 100% szenvedély

Bemutatjuk a Valvoline-t

A megfelelő motorkerékpár abroncsok kiválasztása: típusok, méretek és tippek

A csörlő helyes használata

Ezen a weboldalon sütiket használunk.
Adatvédelmi nyilatkozat