PIRELLI P ZERO E az „Év gumiabroncsa”

Mind Abroncs
2024.01.02.

Párizs, 2023. december 15. – A Pirelli P Zero E, az új ultra nagy teljesítményű gumiabroncs, a technológia és a fenntarthatóság bajnoka elnyerte „Az év gumiabroncsa” díjat (Prix Point S). Az Automobile Awards 6. kiadásán 53 márka, köztük autógyártók és autóipari beszállítók vettek részt a párizsi Automobile Club de France-ban. Az Automobile Awards húsz, egyenlő számú férfiból és nőből álló zsűrije úgy döntött, hogy a Pirellit a teljesítményéért, az innovációért és a fenntartható fejlődésért díjazza.

A P Zero E az új gumiabroncs, amely a Pirelli által kifejlesztett legújabb műszaki innovációkat tartalmazza, hogy megfeleljen az elektromos és fenntartható mobilitás legújabb trendjeinek. Ez az első UHP abroncs a piacon, amely több mint 55%-ban bioalapú és újrahasznosított anyagokat tartalmaz, ami lehetővé tette a fosszilis és ásványi eredetű összetevők mennyiségének csökkentését (-12 kilogramm abroncskészletenként).Ezen kívül a gumiabroncs kopása (a tömegveszteséget tekintve) 42%-kal csökkent a hagyományos UHP Pirelli termékekhez képest. A P Zero E-n debütált egy külön szimbólum, amely minden olyan Pirelli gumiabroncsot azonosít, amely legalább 50%-ban fenntartható anyagokat tartalmaz. Ez az első UHP abroncs, amely az európai abroncscímkén a teljes termékcsaládban háromszoros A minősítést ér el, és amely új és használt abroncsok esetén is egyenletes teljesítményt nyújt.

Ezt a gumiabroncsot kifejezetten akkumulátoros elektromos járművekhez fejlesztették ki, amit a termékcsalád minden termékén található „Elect” jelölés is bizonyít, amely olyan tulajdonságokra utal, mint az alacsony gördülési ellenállás és a csökkentett zajszint. A RunForward is debütál: a Pirelli új technológiája, amely lehetővé teszi, hogy defekt esetén is folytatni lehessen az utazást (akár 40 km 80 km/h sebességgel), hogy elérjük a legközelebbi javítóközpontot. Ennek az abroncsnak a tervezése során végig fejlett virtualizációs technológiákat alkalmaztak, amelyek mesterséges intelligencián, neurális hálózatokon és vezetési szimuláción alapulnak. A Pirelli K+F részlege egyre inkább a gépi tanulásra támaszkodik, hogy megjósolja az egyes gumiabroncsok teljesítményét különböző vezetési körülmények között, még a fizikai prototípus legyártása előtt. Ezek a szimulációs rendszerek a korábbi fejlesztések alapján képesek megjósolni a gumiabroncs viselkedését, így hatékony megoldásokat tudunk javasolni.

 

Alejandro RECASENS, a Pirelli nyugat-európai ügyvezető igazgatója átvette a díjat, és elmondta:
„Rendkívül büszkék vagyunk arra, hogy elnyertük az „Év gumiabroncsa” díjat. A P ZERO E, amely a Pirelli gumiabroncsok új generációját jelképezi, a fenntarthatóság iránti elkötelezettségünk nagyon fontos mérföldköve. Ambícióink és beruházásaink ezen a területen erősek: 2030-ra szén-dioxid-semlegességet szeretnénk elérni ipari folyamatainkban, és tudományosan megalapozott céljaink vannak a beszállítói láncunk dekarbonizációja felé is.”

Az új Pirelli P Zero E gumiabroncs kezdetben 17 méretben lesz elérhető az utópiacon 2024 januárjától.

 

Keresd a Pirelli temrékeit az Inter Cars webshopon!

Kapcsolódó cikkek

Karosszéria emelés vs Felfüggesztés emelés: Melyik a megfelelő választás?

Van Hool felemelkedése és bukása

Prémium légszárító patronok OE minőségben a globális piacvezetőtől

Ez az új Astra HDX – az off-road Iveco T-Way speciálisabb rokona

Aki keres az talál!

Üzemanyagszűrő, a befecskendezési rendszer védőbástyája!

Ezen a weboldalon sütiket használunk.
Adatvédelmi nyilatkozat