Bővül a Hankook rácalmási üzeme

Mind Abroncs
2023.12.11.

Teherautó- és autóbuszabroncs gyártással bővül a Hankook rácalmási üzeme

A vállalat igazgatótanácsa november 23-án jóváhagyta egy új teherautó- és autóbuszabroncs-gyártó üzemcsarnok felépítését Rácalmáson. 

A Hankook összesen 540 millió eurót fektet a 2027-ig tervezett bővítésbe, ezt követően a cél az évi 800 000 darabos kapacitás elérése.

A világ vezető gumiabroncs-gyártója, a Hankook Tire új teherautó- és autóbuszabroncs-gyártó üzemcsarnokkal bővíti európai üzemét. Az indítványt a gyártósor felépítéséről november 23-án fogadta el az igazgatói testület.

A rácalmási gumiabroncsgyár 2007 óta gyárt személy- és kisteherabroncsokat, és kulcsszerepet tölt be a vállalat európai terjeszkedésben. A harmadik építési ütem befejezésével az európai üzem elérte az évi 17 milliós gyártókapacitást. A gyár emellett idén elnyerte a nívós International Sustainability & Carbon Certification (ISCC) PLUS minősítést.

A Hankook Tire körülbelül 540 millió eurót fektet be a projektbe, amely a tervek szerint 2027-re készül el. A bővítés mintegy 450 új munkahelyet teremt. A rácalmási teherabroncs-üzem a befejezés után várhatóan 2380 teherabroncsot gyárt majd naponta, évente pedig összesen 800 000-et. A Hankook Tire jelenleg nyolc gyártóegységgel rendelkezik világszerte, ami éves szinten körülbelül 102 milló gumiabroncsot jelent.

Keresd a Hankook termékeit a webkatalógusban!

Kapcsolódó cikkek

Karosszéria emelés vs Felfüggesztés emelés: Melyik a megfelelő választás?

Van Hool felemelkedése és bukása

Prémium légszárító patronok OE minőségben a globális piacvezetőtől

Ez az új Astra HDX – az off-road Iveco T-Way speciálisabb rokona

Aki keres az talál!

Üzemanyagszűrő, a befecskendezési rendszer védőbástyája!

Ezen a weboldalon sütiket használunk.
Adatvédelmi nyilatkozat