VALEO Canopy ablaktörlőlapát

Mind Hírek Személygépjármű Tehergépjármű
2023.11.09.

SAJTÓKÖZLEMÉNY – Párizs, 2023. június 29.

 

A Valeo bemutatja a Canopy-t, az első olyan ablaktörlő lapátot, amelyet a CO2-kibocsátás csökkentésére terveztek.

A Valeo teljes értékláncára vonatkozó szén-dioxid-kibocsátásának csökkentését célzó CAP 50 tervének részeként a Valeo Service, a Valeo utánpótlás piacért felelős szervezeti egysége elkötelezett az iránt, hogy fokozatosan csökkentse az utánpótlás piac tevékenyégének környezetre gyakorolt hatását, és támogassa szakmai partnereit abban, hogy hozzájáruljanak a fenntarthatóbb jövőért.

A Valeo bemutatja a Canopy-t, az első olyan ablaktörlőt, amelyet úgy terveztek, hogy 61%-kal csökkentse a CO2-kibocsátást az európai piacon forgalmazott ablaktörlő lapátok többségét képviselő Valeo ablaktörlő lapátok hoz képest (*). A teljesítményt egy független szervezet, a Bureau Veritas ellenőrizte.

A Valeo Canopy ablaktörlő gumija több mint 80%-ban természetes, megújuló vagy újrahasznosított anyagokból, például nádcukorból, növényi olajokból vagy újrahasznosított gumiabroncsokból származó koromból készül.

A Canopy ablaktörlő lapátok egyéb alkatrészei is az eddiginél nagyobb arányban tartalmaznak újrahasznosított anyagokat: a fa szerkezetekben akár 15%-ban újrahasznosított acélt, a végén a kampó pedig akár 50%-ban újrahasznosított műanyagot.

A Valeo Canopy ablaktörlő lapát termékcsaládot használatra készen, feleslegesen kidobásra kerülő adapterek nélkül szállítjuk, emellett jelentősen könnyebb a felszerelése is. Ez az európai flotta járműveinek 95%-át fedi le.

A Valeo azonban itt nem áll meg; a Canopy 100%-ban kartonpapírból készült, teljesen újrahasznosítható csomagolásban kerül forgalomba, és a nyomtatására oldószermentes, vízbázisú tintákkal kerül sor.

A Valeo Canopy termékcsaláddal kapcsolatos fenti intézkedésem túlmenően a Valeo elkötelezett aziránt, hogy Európában 2024 végéig a teljes ablaktörlő lapát termékcsaládban megszüntesse az egyszer használatos műanyag csomagolást, és azokat fenntarthatóbb, kartonpapír megoldásokkal helyettesítse.

Végül a Valeo a Canopy által az európai ipart és a munkahelyeket támogatja, mivel a Canopy-t a Valeo Issoire-ban (Franciaország) lévő üzemében gyártották, ahonnan a Valeo európai piacra szánt ablaktörlőinek többsége származik. A telephely több mint 10 éve különösen elkötelezett az energiahatékonysági terv megvalósítása iránt, és rendelkezik az ISO 50001 szabvány szerint tanúsított „Energiagazdálkodás” tanúsítvánnyal.

Marlène Carrias-Iked, alelnök, Stratégiai marketing, digitális és innovációs alelnök – Valeo Service: „Az „I Care 4 the Planet” program részeként a Valeo a Canopy-val indítja útjára első olyan, utánpóltáspiacra szánt innovációját, amelynek célja a környezeti hatások jelentős csökkentése. Ez az ajánlat a fogyasztók a fenntarthatóság iránti egyre növekvő igényére reagál. A Valeo Canopy ablaktörlők a tervek szerint idén nyártól kezdődően kerülnek forgalomba Európában, hogy az esős évszak már rendelkezésre álljanak.”

(*) A Valeo Canopy Flat Blade speciális gumival, kartondobozba csomagolva 61%-os CO2-kibocsátás-csökkentést tesz lehetővé az európai piacon forgalmazott ablaktörlő lapátok többségét képviselő, Ázsiában gyártott, szintetikus gumiból készült és műanyag csomagolásban forgalmazott Valeo Flat Blade termékhez képest.

 

Ha felkeltette az érdelődésedet ez az új és innovatív termék, akkor nézd meg a teljes kínálatot az Inter Cars Webshopon!

Kapcsolódó cikkek

Philips izzók az Inter Cars kínálatában !

AZ EREDETI ALKATRÉSZEKKEL MEGEGYEZŐ MINŐSÉGŰ MONROE INTELLIGENT SUSPENSION RIDESENSE™ ELEKTRONIKUS CSILLAPÍTÓK

HOGYAN TARTHATJUK MEGFELELŐ ÁLLAPOTBAN AUTÓNK KLÍMARENDSZERÉT?

OSRAM – LEDriving Working Lights – FLUSH

Hogyan tarthatjuk megfelelő állapotban autónk klímarendszerét?

Ezen a weboldalon sütiket használunk.
Adatvédelmi nyilatkozat