Létrejött a Mobilitási Platform!

Q-Service Hírek
2023.10.25.

Cél a szakmai alapon nyugvó széleskörű együttműködés.

A hazai autóipar és a közlekedési terület kiemelt szereplői az Autós Nagykoalíció munkaszervezésében megalapították a Mobilitási Platformot. A kezdeményezés a minőségi, ügyfélközpontú, hatékony, elérhető árú és környezetbarát mobilitás célkitűzéseinek elérése érdekében keretet és lehetőséget biztosít innovációs, gazdasági, kutatási, oktatási és jogszabályi szintű együttműködésre. A kollaboráció célja, hogy szakmai, szakértői, partneri összefogással hozzásegítse Magyarországot, hogy a mobilitás minden területén a világ élvonalába kerüljön 2030-ra.

A Mobilitási Platform a közlekedés kiemelt problémáira, kihívásaira, megoldandó feladataira fókuszálva, ezekre megoldást keresve, széleskörű szakmai együttműködésre alapozva kezdi meg szakmai tevékenységét. A szövetség feladatának tekinti, hogy szakmai alapokon egységbe terelje a mobilitásban tágabb értelemben érdekelt és érintett piaci, állami és civil szereplőket. Küldetése összehangolni az autóipari cégek, közlekedésszervezők, a mobilitásmenedzsment országos és városi szintű szereplőinek, szervezőinek, döntéshozóinak és szakértőinek, valamint a kapcsolódó és kiegészítő szolgáltatásokat nyújtó vállalkozások érdekeit, igényeit, tapasztalatait. A szakmai grémium így a következő időszakban foglalkozni fog az autó és járműipar előtt álló legjelentősebb kihívásokkal: a biztonságos, környezetbarát, energia- és költséghatékony közlekedési eszközök és módok előtérbe helyezésének kérdéskörével. A szövetség missziója a társadalmi tudatosság, a közlekedők biztonságos és környezettudatos magatartásának erősítése, egyben felvállalja minden közlekedő edukációját, ezért nagy hangsúlyt fektet a közlekedési szemléletformálásra.

 

„A jelenlegi gazdasági helyzet különös aktualitást ad a Mobilitási Platform megalapításának. Szakmai összefogással, együttműködéssel képesek leszünk átvészelni ezt az időszakot. A mobilitással biztosan foglalkozni kell, hiszen az élet nem áll meg, az emberek közlekednek, az áruk vándorolnak, még ha egy kicsit másképp is, mint eddig” – mondta Knezsik István, az Autós Nagykoalíció elnöke.

A Mobilitási Platform megalakulása óta aktívan tevékenykedik a célkitűzései mentén. Az elmúlt időszak szakmai eredményei:

  • A Mobilitási Platform rövid- és középtávú stratégiájának kidolgozása.
  • Jedlik Ányos Terv 2.0 felülvizsgálatának szakmai véleményezése, javaslatok megfogalmazása a szakpolitika számára.
  • Autós Szakmák Tanulmányi Versenyének szakmai partnere, szervezője.
  • Autós Szakmák szakmai népszerűsítése – rendszeres tematikus sajtómegjelenések.
  • Gyerekek közlekedési oktatása, reális zöld tudat építése – gyerekeknek szóló Tóbiás és Balambér Közlekedési Kalandjai foglalkoz tatófüzetek kiadása és terjesztése, valamint erre a tudásalapra épülő gyakorlati aktivitások megvalósítása a Tóbiás és Balambér mobil KRESZ-parkokkal.

A Mobilitási Platform várja a közlekedés iránt elkötelezett, együttműködésre nyitott szervezetek jelentkezését.

További információval készséggel állok szíves rendelkezésükre:

Knezsik István elnök

Autós Nagykoalíció

Kapcsolódó cikkek

Karosszéria emelés vs Felfüggesztés emelés: Melyik a megfelelő választás?

Van Hool felemelkedése és bukása

Prémium légszárító patronok OE minőségben a globális piacvezetőtől

Ez az új Astra HDX – az off-road Iveco T-Way speciálisabb rokona

Aki keres az talál!

Üzemanyagszűrő, a befecskendezési rendszer védőbástyája!

Ezen a weboldalon sütiket használunk.
Adatvédelmi nyilatkozat