Ultra-Web® Media Technology

Tehergépjármű
2023.08.01.

Szabadalmazott technológia, ami teljesít

A bevált és szabadalmaztatott Ultra-Web® technológia hosszabb szűrőélettartamot, tisztább levegőt és nagyobb költségmegtakarítást biztosít, mint a többi hagyományos szűrőanyag. Nagyon finom, folytonos, 0,2-0,3 mikron átmérőjű rugalmas szálat előállító elektrofonó eljárással készül. Az Ultra-Web állandó finomszálas szövetet képez, nagyon finom szálak közötti terekkel, amelyek felfogják a port a hordozó felületén.

  • A kiváló szűrőközeg hatékonyabban képes felfogni a szubmikron porszemcséket
  • Hosszabb szűrőélettartam és jobb impulzusos tisztítás a felületi terhelési technológiának köszönhetően
  • Kevesebb energia szükséglet, jobb levegő áteresztő képesség, jobb impulzusos tisztítás és alacsonyabb üzemi nyomásesés
  • A MERV 15 és 14 szűrési hatékonysága a speciális alkalmazási igények kielégítésére

Három évtized a hosszabb szűrőélettartamért

A Donaldson Torit több mint három évtizede fejleszti az Ultra Web technológiáját, hogy a patronos szűrők, a PowerCore® szűrőelemek és a redős közegek teljes választékát kínálja, amelyek akár kétszer hosszabb ideig tartanak, mint a cellulóz és a cellulóz/szintetikus (80/20) bázisú szűrőközegek.

A hagyományos szűrőközegekben a nyomásesés magasról indul, és gyorsan emelkedik tovább, ezáltal a szűrő élettartama rövidebb és a levegő átáramlásához nagyobb energia szükséges. Az Ultra-Web speciális felület technológiája tudományosan bizonyítottan alacsonyabb üzemi nyomásesést biztosít hosszabb időn keresztül, ami lehetővé teszi a szűrő hosszabb élettartamát, miközben kevesebb energiát igényel.

Tiszta Ultra-Web szűrő

Felületén szennyezett Ultra-Web szűrő

Az Ultra-Web finomszálas szűrőközeg ISO finom porral van terhelve. A porszemcsék összegyűlnek a hordozó felületén, és könnyen eltávolíthatók, miközben a hordozó tiszta marad. A hagyományos szűrőközeg alkalmazásánál a porrészecskék mélyen behatolnak a szűrőközeg belsejébe, ahol felhalmozódnak, és elfojtják a légáramlást.

A szűrőnek legalább MERV 13 besorolásúnak kell lennie az ASHRAE 20 pontos skálán, hogy hatékonyan szűrje a szubmikron porszemcséket az ASHRAE 52.2 teszt során. A Donaldson Torit® tökéletesítette szabványos MERV 15* besorolású Ultra-Web® szűrőinket, hogy optimalizálja a szűrést a szűrő élettartamának feláldozása vagy a nyomásesés növelése nélkül.

Azokhoz az alkalmazásokhoz, amelyek még nagyobb kezdeti hatékonyságot igényelnek, az Ön igényeinek megfelelő Ultra-Web szűrő található.

Az Ultra-Web hatékonyan rögzíti a szubmikron porszemcséket. A cellulóz és a 80/20 arányú keverék nem elég hatékony szubmikron porszemcsék elnyeléséhez. Némely speciális cellulóz és 80/20 keverék közegek 1-3 mikronos porrészecskéket képesek felfogni, de általánosságban csak a nagyobb, 3-10 mikronos részecskéket.

Jelentős megtakarítások

A fejlesztés során hamar egyértelművé vált, hogy az Ultra-Web jelentős költségmegtakarítást jelent. Az Ultra-Web szűrők élettartama jelentősen hosszabb, ami kevesebb szűrőcserét, alacsonyabb csere- és munkaerőköltséget, valamint kevesebb leállást eredményez. A kisebb nyomásesés miatt, mivel a por többnyire a külső felületet terheli a szűréshez lényegesen kevesebb energia szükséges. Az egyedülálló technológia, amely energia-, karbantartási és szűrőköltség-megtakarítást eredményez: az Ultra-Web.

Az Ultra-Web finomszálas szűrőközeg a leginkább optimalizált és legköltséghatékonyabb választás a legtöbb alkalmazáshoz.

Az Ultra-Web előnyei:

  • Fokozott felületi terhelés
  • Fokozott porleválasztó
  • Jobb tisztítási hatékonyság
  • Alacsonyabb költség per cfm (CFM a légáramlás térfogatának meghatározása)

 

Forrás: donaldson.com

Kapcsolódó cikkek

Osram Gyárlátogatás

Újabb sikeres Értékesítési Verseny

ROLL – A lengyel megbízhatóság

Felkészítés a télre 1.rész

IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE ÉS NYERJ!

Ezen a weboldalon sütiket használunk.
Adatvédelmi nyilatkozat