SKF Műszaki adatlap 2. rész

SKF Vezérműszíj feszítő VKM 15218 – Szerelési utasítás

 

GM Astra H/J, Combo, Corsa C/D, Meriva, Mokka, Zafira B

CHEVROLET Cruze, Trax, HONDA Civic VII

SKF Illesztési javaslatok

 

Az SKF a VKM 15218 vezérműszíj feszítő professzionális cseréjéhez és a nem megfelelő illesztés elkerüléséhez a következő oldalakon található illesztési lépéseket ajánlja.

SKF Vezérműszíj feszítő VKM 15218 – Szerelési utasítás

Az új illesztő csap megtalálható az SKF VKMA 05609 és VKMA 05700 vezérműszíj készletekben. Az új csapot a motor illesztő furatába kell helyezni. Soha ne használja újra amennyiben a csap kopott!

1. Illessze fel az új csapot, majd rögzítse 18,6 Nm nyomatékkal.

 

 

 

 

2. Helyezze fel a feszítő görgő rugóját az előzőleg felszerelt csapra, majd illessze megfelelően az SKF VKM   15218 szíjfeszítőt

 

 

 

Figyelem!

Győződjön meg róla, hogy a szíjfeszítő szerkezet alaplapja megfelelően illeszkedik a motorblokk illeszkedő felületével!

Amennyiben nem megfelelő az illeszkedés, úgy harmadik lépésnél történő beállítás során a szíjfesztő rugójának utolsó szakasza beékelődik az illeszkedő felületek közé és futási pontosság problémát okoz, amely motorkárosodáshoz vezet.

SKF Vezérműszíj feszítő VKM 15218 – Szerelési utasítás

 

3. Egy imbuszkulcs segítségével fordítsa a szíjfeszítő állító alaplapját az óramutatóval ellentétes irányba, egészen 5 óra pozícióba. Majd gyengén húzza meg a szíjfeszítő rögzítő csavart. A beállítás a szíj megfelelő futása érdekében elengedhetetlen!

 

 

 

 

4. Megjegyzés! Helyezze fel az új vezérműszíjat a következő sorrendet alkalmazva: vezérműtengely bordáskerék, adagoló pumpa bordáskerék, szíjvezető görgő majd a szíjfeszítő görgő. A vezérműszíjnak szabadon mozognia kell a szíjfeszítő görgőn.

5.  Lazítsa meg a szíjfeszítő görgő rögzítő csavarját, hogy a szíjfeszítő rugója megfeszítse a vezérműszíjat.

 

 

6. A vezérműszíj feszítő állító alaplapját Imbuszkulcs segítségével pozícióban tartva húzza meg a rögzítő csavart 49 Nm nyomatékkal.

Figyelem!

A motorblokk kétszer történő körbe forgatását követően, minden esetben győződjön meg, hogy a szíjfeszítő görgő és a szíj futása megfelelő. És a tekercsrugó szára nem ékelődött az illeszkedő felületek közé.

 

 

 

 

2022.11.14.

Ezen a weboldalon sütiket használunk.
Adatvédelmi nyilatkozat