Az NRF új termékcsoportja: Termosztátok

1927 óta az NRF a hűtőtermékek vezető gyártója az autóipari, ipari, vasúti és tengeri szektor számára. Az márkanév kiváló minőségű hűtők gyártásáról ismert, de emellett számos egyéb motorhűtő- és klímaterméket gyárt és szállít. Az NRF több mint 8000 termékből álló termékpalettával rendelkezik, amely folyamatosan bővül. Az elmúlt 4 évben az NRF megduplázta utópiaci volumenét. A növekedés elősegítése érdekében az NRF bővíti a raktári kapacitásokat és befektet az ellátási láncba. Ennek köszönhetően 2022-re megérkezett termosztát kínálatuk is.

Az NRF termosztátokat az OE specifikációi szerint tervezték és gyártják. Ennek eredményeként a termosztátok úgy illeszkednek és működnek, mint az eredeti alkatrész. Szinte minden NRF termosztát EASY FIT, mert a megfelelő tömítéssel szállítjuk. Ez garantálja a tökéletes illeszkedést és az alkatrész gyors cseréjét. Az NRF egyedi termosztátok széles választékát kínálja, beleértve a házat is. Ezért az NRF termosztátok tökéletes választás a kiváló minőségű utángyártott alkatrészekhez.

Az NRF termosztátokról:

 • Az OE specifikációi szerint tervezték és gyártották
 • Alaposan tesztelt teljesítmény
 • Minden darab külön ellenőrizve, ami garantálja a tökéletes illeszkedést
 • EASY FIT = tömítéssel szállítva

Termosztát változatok:

 • Hagyományos termosztát: a ház anyaga korrózióálló. Rozsdamentes acél/sárgaréz.
 • „Ház” termosztát: a ház anyaga korrózióálló. Akár műanyag, akár alumínium. MAP vezérlésű változatok is elérhetőek (fűtőelemmel együtt).

Hagyományos termosztát

„Ház” termosztát

A termosztát funkciói:

 • Szabályozza és szabályozza a motor üzemi hőmérsékletét
 • Gyorsítja a motor felmelegedését
 • Megakadályozza a motor túlmelegedését
 • Növeli az üzemanyag-hatékonyságot és csökkenti a káros kibocsátást
 • Javítja a hideg éghajlati használhatóságot

A termosztát működése:

Amikor a motort hidegen indítják, a hűtőfolyadék hőmérséklete megegyezik a környezeti hőmérséklettel, amely messze van a motor normál üzemi hőmérsékletétől. A motor felmelegedésének felgyorsítása érdekében a termosztát blokkolja a hűtőfolyadék áramlását a hűtőbe, és a hűtőfolyadék átengedését az úgynevezett kis körön keresztül a motor hűtővíz köpenyén keresztül (a termosztát zárva van).

Amikor a hűtőfolyadék hőmérséklete emelkedik, a termosztát szelepe kissé kinyílik, és bekapcsolja a hűtőrendszer nagy körét a fő radiátorral. Amíg a szelep köztes állásban van, a hűtőfolyadéknak csak egy része áramlik a hűtőbe, ami aztán a kis körből a forró áramba keveredik – a termosztát így tartja fenn a motor optimális üzemi hőmérsékletét. Amikor a termosztát teljesen kinyílik, a hűtőfolyadék teljes áramlása keringeni kezd a radiátoron keresztül.

A hagyományos termosztát egy tágulási elemmel (viaszkomponenssel) rendelkezik, amely kb. 88 +5°C. Legkésőbb ± 100°C-on teljesen ki kell nyitni! A viasz 80° felett olvadni kezd, a térfogata megnő és kinyomja a dugattyút. Ezáltal a szelep kinyílik a radiátor felé, és a rövidzárlat bezárul.

MAP vezérlésű termosztátok:

A MAP termosztát funkciója és mechanikai felépítése alapvetően megegyezik a hagyományos termosztátéval. A MAP termosztát beépített fűtőellenállással/tekerccsel rendelkezik a tágulási elemben (viasz komponens), és egységet alkot a termosztát házával. A motor túlmelegedésének megelőzése érdekében, például dombon felfelé haladva, az ECU aktiválja a MAP termosztátot, mielőtt a hűtőrendszer hőmérséklete kritikussá válna. A viasz melegítésével a termosztát jóval azelőtt kinyílik, hogy a hűtőfolyadék hőmérséklete megemelkedne.

A termosztát hibáinak leggyakoribb okai:

 • A meghibásodás fő oka egy elakadt szelep, amelyet rozsda/korrózió és/vagy szennyeződés okoz: vagy beragadt és mindig nyitva van (nem éri el a hőmérsékletet), vagy beragadt és nem nyílik ki (Túlmelegedés).
 • MAP fűtőberendezés: Az érintkező korróziója (nagy ellenállás) vagy a hibás fűtőtekercs (nincs ellenállás) rövidzárlatot okoz és ezáltal biztosítékot lehet cserélni.
 • Szivárgás a termosztát háza körül.
 • Törött alaplap/keret.

 Az NRF termosztátokat keresse kirendeltségeinket vagy a weboldalunkon.

https://intercars.hu/hu

2022.11.11.

Ezen a weboldalon sütiket használunk.
Adatvédelmi nyilatkozat