COSTA RICA – VIP UTAZÁS 1. NAP

Skócia után elérkezett idei második VIP utazásunk, ahol ügyfeleink maguk mögött hagyták a hideg és szürke itthoni időjárást és elutaztak a napsütötte, meleg Costa Ricába ahol jól megérdemelt pihenésüket töltik. ✈️

Kalandos kis utazásuk során természetesen mindenkire gondoltak és megosztják velünk a nyaralásuk legemlékezetesebb pillanatait. Szerdai nap késő délután épségben meg is érkeztek majd átvették a szállásukat és egy vacsora keretein belül meg is nyitották a nyaralást ??
Ezt követő nap csütörtökön egy kiadós reggeli után nyakukba is vették a fővárost és bejárták San José legfőbb nevezetességeit. A főváros egyben kulturális központ is a történelmet, művészetet kedvelők Mekkája. Itt található a Nemzeti Színház az egyik legjelentősebb kulturális szimbóluma Costa Ricának. a főváros kulináris élményeket is nyújt. A központi piacon megtekinthették az itt termett gyümölcsöket és zöldségeket, illetve megkóstolhatták a tradicionális Costa Ricai ételeket. ??
Ezek után ellátogattak Doka Estate kávéültetvényekre, ami a Poás Vulkán lejtőin található. A farm maga a Vargas Ruiz családhoz tartozik, akik mintegy 70 éve kezdték itt a kávétermelést. A csodálatos ízek mellett a táj is szemet gyönyörködtető volt.
Ebéd után egy kis kitérőt tettek a La Paz Waterfall Gardens híres vízesésnél, ami egy több mint 28 hektáros privát rezervátumban található. ?
A gyors kitérőt követően utazóink ellátogattak az Arenal Vulkán régiójába. Az út sokszor festői, sokszor kis falvakon keresztül vezet, megcsodálhatták a vidéki életet és az ország természeti gazdagságát. Az Arenál vulkán szinte mindenhonnan jól látható volt. A vulkánhoz felmenni nem lehetett mivel 1968-ban kitört és maga alá temetett 3 falut. A vulkán egészen 2010-ig aktív volt. ?
A nap végén pedig átvették újabb szállásukat a Pte Springs Resort and Spa 5*-os szállodájában, ami maga egy paradicsom a csodálatos országon belül. A hotel magassága nem csak jobb kilátást nyújt a vidékre, – az Arenal vulkán mellett a zöldellő Arenal folyó völgyére, és az este csillogó falvakra – hanem itt a régió híres szellői is átélhetőek. ?
Folytatás a holnapi nap … ?
2022.11.10.

Ezen a weboldalon sütiket használunk.
Adatvédelmi nyilatkozat